7
Mayıs
2024
Salı
BURSA

BUSMEK'te ders başı

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından kentin işgücü potansiyelini artırmak ve istihdama katkı sağlamak amacıyla bu yıl 4.'sünü düzenlediği Bursa Sanat ve Meslek Eğitimi Kursları'nda (BUSMEK), 9 bin öğrenci ders başı yaptı. 

Bursa'nın halk üniversitesi haline gelen BUSMEK'in 2008-2009 eğitim öğretim dönemi 16 kurs merkezinde 84 branşta eğitim görecek kursiyerlerin katılımıyla başladı. Bursalıların ilgi duydukları konularda bilgi sahibi olmalarına imkan tanıyan BUSMEK, bu yıl Türk İslam Sanatları, bilgisayar teknolojileri, el sanatları, mesleki ve teknik eğitimler, müzik, sağlık ve spor, dil eğitimi ve özel eğitimler ana başlıklarında yer alan 84 branşta eğitim verecek. Kursların kişisel gelişimlerine katkı sağladığını bildiren kursiyerler, kurslar sayesinde yaşamlarına yeni renkler kattıklarını ve aynı zamanda boş vakitlerini iyi değerlendirdiklerini ifade etti. BUSMEK kurslarına destek veren Büyükşehir Belediye Başkanı Hikmet Şahin'e teşekkür eden kursiyerlerden 67 yaşındaki Ali Çetin Sındırgılı, daha önce de kurslardan faydalandığını belirterek, "Bu yıl resim kursuna katıldım. Seneye de fotoğrafçılık kursuna gelmeyi planlıyorum. BUSMEK sayesinde kendimizi geliştirip çocuklarımıza, torunlarımıza faydamız olsun istiyoruz" diye konuştu. 

BUSMEK'te yönetici sekreterliği eğitimi alan 18 yaşındaki Gözde Akergin de geleceğini planlamak amacıyla başladığı BUSMEK'i Bursalılara sunan Başkan Hikmet Şahin'e teşekkür etti.

İHA
Yayın Tarihi : 13 Ekim 2008 Pazartesi 15:20:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?