7
Mayıs
2024
Salı
BURSA

BUSMEK'te sergi heyecanı

Bursa Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Meslek Edindirme Kursları'nda (BUSMEK) eğitim gören 15 bin kursiyer, Orhangazi Parkı'nda düzenlenen törende, Milli Eğitim Bakanlığı onaylı sertifikalarını almanın ve el emeği göz nuru eserlerini sergilemenin heyecanını yaşadı. 

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Hikmet Şahin, ekranların sempatik yüzü Şoray Uzun'un sunumuyla renklendirdiği sertifika töreninde yaptığı konuşmada, insan odaklı hizmetlerinin hızla süreceğini söyledi. Yaşamın her alanında eğitime önem verdiklerini bildiren Başkan Şahin, "En önemli sosyal yatırımlarımızdan biri BUSMEK'te üreten, çalışan Bursa'nın gerçek potansiyelini harekete geçirmek amacıyla sanat ve meslek eğitimi kurslarına başladık. Emeğin istihdama dönüştüğü, ev hanımları ve engelli vatandaşların sosyal hayata adaptasyonunun sağlandığı BUSMEK, kısa zamanda da Bursa'nın halk üniversitesi haline geldi. Sözün özü, BUSMEK Bursa'ya hayat kattı. Bizim belediyeciliğimiz, yol, su, asfalt yapmaktan ibaret değil. Biz, hayatın her sahasında yer almaya çabalıyoruz" dedi.
 
BUSMEK kurslarıyla pek çok kişinin toplumsal birlikteliğe adım attığını anlatan Şahin, "Bursa'nın marka kent olmasına katkıda bulunan BUSMEK'te 14 kurs merkezinde 52 branşta eğitim gören 15 bin kursiyer bugün sertifikasını alıyor. Geçmiş dönemlerden bugüne kadar BUSMEK'ten yararlanan 31 bin kişi, altın bileziğini koluna taktı. Biz, bir insana her gün balık vermek yerine, balık tutmayı öğretmeyi yeğliyoruz" diye konuştu. Başkan Şahin, sergiyle 15 bin kursiyerin el emeği göz nuru binlerce eserini Tayyare Kültür Merkezi ve Ressam Şefik Bursalı Sanat Galerisi'nin yanı sıra geçtiğimiz ay hizmete açılan Balibey Han'da da sergilendiğini belirtti.

"VALİ HARPUT'DAN MİKRO KREDİ MÜJDESİ" 

Bursa Valisi Şahabettin Harput ise törende yaptığı konuşmada, güçlünün ayakta kaldığı zayıfın zor anlar yaşadığı günümüzde milletin birlik içinde hareket etmesi gerektiğini vurguladı. Harput, "Sizler bu kursları bitirmekle meslek sahibi oldunuz. Biz de Haziran ayından itibaren Valilik ve İl Özel İdaresi olarak, 'mikro kredi' adıyla, sadece kadınların kullanabileceği, faizsiz, 5 yıl vadeli meslek kredisi vereceğiz. Bu da bizim sizlere desteğimiz olsun" diyerek kadınların istihdamına katkı sağlayacaklarını müjdeledi.

"EL EMEKLERİ BALİBAY HANINDA GÖRÜCÜYE ÇIKTI" 

Büyükşehir Belediye Başkanı Hikmet Şahin, konuşmaların ardından Vali Şahabettin Harput ve AK Parti Bursa Milletvekili Ali Kul ile birlikte eğitimlerini başarıyla tamamlayan 15 bin kursiyerden 12'sine temsili olarak sertifikalarını verdi. Törenin ardından Balibey Han'a geçen Başkan Şahin, BUSMEK kursiyerlerinin eserlerinin yer aldığı 'BUSMEK 3. Genel Sergisi'nin açılış kurdelesini eşi Neriman Şahin ile birlikte kesti. Şahin, el emeği eserleri inceleyerek kursiyerleri tebrik etti. 

Bu arada Büyükşehir Belediye Bandosu'nun konseriyle başlayan sertifika töreninin yapıldığı Orhangazi Parkı'ndaki vatandaşlar da Büyükşehir Belediye Orkestrası Türk Sanat Müziği ve Türk Halk Müziği konserlerini keyifle dinledi. 

Resimden ebruya, hasır takı işinden ahşap boyamaya uzanan zengin bir ürün yelpazesi ile beğeniye sunulan sergi, 9 Haziran Pazartesi gününe kadar görülebilecek.

.
Yayın Tarihi : 3 Haziran 2008 Salı 12:53:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?