7
Mayıs
2024
Salı
BURSA

BUSMEK'te sergi heyecanı

Bursa Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Meslek Edindirme Kursları (BUSMEK), Bursa’nın en büyük el sanatları sergisini, 2 Haziran Pazartesi günü Tayyare Kültür Merkezi, Balibey Han ve Ressam Şefik Bursalı Sanat Galerisi’nde izlenime sunuyor. 

2 Haziran Pazartesi günü saat 18.00’de Orhangazi Parkı’nda yapılacak temsili sertifika töreninin ardından açılacak olan sergi, BUSMEK’te öğrenim gören 15 bin kursiyerin el emeği göz nuru eserlerini sanatseverlerle buluşturacak. Ekranların sevilen yüzü Şoray Uzun’un sunumuyla gerçekleştirilecek olan açılış törenine Türk Sanat Müziği ve Türk Halk Müziği konserleri de renk katacak. 

Bursa’da 3 yıldır halk üniversitesi gibi hizmet veren BUSMEK’in 3. Genel sergisinde resimden ebruya, hasır takı işinden ahşap boyamaya uzanan zengin ürün yelpazesi, 9 Haziran Pazartesi gününe kadar Tayyare Kültür Merkezi, Balibey Han ve Ressam Şefik Bursalı Sanat Galerisi’nde izlenebilecek.

BAŞKAN ŞAHİN'DEN DAVET

Büyükşehir Belediye Başkanı Hikmet Şahin, Bursalı vatandaşların BUSMEK kurslarında spordan sanata, bilgisayar kullanımından dil eğitimine kadar pek çok dalda eğitim alma şansı bulduğunu ifade etti. Başkan Şahin, “BUSMEK bir yandan vatandaşları mesleki beceri kazandırırken, diğer yandan da kentteki işgücü potansiyelini ortaya çıkararak, istihdam açığının kapanmasına katkı sağlıyor. BUSMEK kursiyerlerinin çalışmalarını yakından görmek ve bu görsel şölene şahit olmak isteyen herkesi sergiye davet ediyoruz” diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 29 Mayıs 2008 Perşembe 13:08:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?