7
Mayıs
2024
Salı
BURSA

Busmek'te sertifika heyecanı

Bursa Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Meslek Edindirme Kursları'nda (BUSMEK) eğitim gören 15 bin kursiyer, Milli Eğitim Bakanlığı onaylı sertifikalarını almanın, el emeği göz nuru eserlerini de sergilemenin heyecanını yaşıyor.

Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin kentte var olan iş gücü potansiyelini harekete geçirmek, nitelikli iş gücü oluşturarak istihdama katkıda bulunmak, kişiler arasındaki kaynaşmayı sağlamak ve geleneksel Türk el sanatlarının yaşatılması amacıyla sürdürdüğü BUSMEK'te 15 bin kursiyer, Orhangazi Parkı'ndaki törenle sertifikalarını alıp, bilgilerini taçlandıracak. Büyükşehir Belediye Başkanı Hikmet Şahin, istihdama yönelik mesleki ve teknik eğitim branşlarla Bursa'daki büyük bir iş gücü potansiyelini harekete geçiren BUSMEK ile 3 yılda 30 bin kişiye altın bilezik takmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Başkan Şahin, BUSMEK'in sanat ve meslek edindirmesinin yanı sıra sosyalleşme imkanı bulamayan bireylere yeni çevreler kazandırarak, rehabilite amaçlı merkezler haline geldiğini, bununla toplumsal birlikteliğin sağlanmasına da katkıda bulunduğunu dile getirdi.


BUSMEK'te öğrenim gören 15 bin kursiyerin el emeği göz nuru eserlerinin sergileneceği 'BUSMEK 3. Genel Sergisi', resimden ebruya, hasır takı işinden ahşap boyamaya uzanan zengin bir ürün yelpazesiyle Bursalıların karşısına çıkıyor. Ekranların sempatik sunucusu Şoray Uzun'un sunumuyla Orhangazi Parkı'nda BUSMEK kursiyerlerinin bir araya geleceği tören sonrasında kursiyerlerin el emeği göz nuru eserleri, Tayyare Kültür Merkezi, Balibey Han ve Ressam Şefik Bursalı Sanat Galerisi'nde gösterime sunulacak.

..
Yayın Tarihi : 1 Haziran 2008 Pazar 18:23:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?