7
Mayıs
2024
Salı
BURSA

Büyükanıt'a anlamlı mektup

Bursa Yıldırım Belediyesi İlköğretim Okulu 3-A sınıfında okuyan İbrahim Talha Ağlan adlı öğrenci, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt'a bir mektup gönderdi.

Mektupta ilköğretim okulu öğrencisi Ağlan, ağlayan anaların feryatlarının ve yetim kalan çocukların boynu bükük hallerinin rüyalarına girdiğini ve tekrar aynı acı olayları görmemek için televizyonu açmadığını belirtti. Ağlan ayrıca, öğretmenlerinden izin alarak "Şehit Ölmez" adı altında bir yardım kampanyası başlattığını ve
bu kampanyadan elde edilen gelirlerin Mehmetçik Vakfı'na yatırıldığını belirtti.


Bursa Yıldırım Belediyesi İlköğretim Okulu 3-A sınıfında okuyan İbrahim Talha Ağlan adlı öğrenci, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt'a bir mektup gönderdi. İlköğretim okulu öğrencisi Ağlan'ın Genelkurmay Başkanı Orgeneral Büyükanıt'a gönderdiği mektupta şu ifadeler yer aldı:
"Sayın Genelkurmay Başkanım. Ben, Bursa Yıldırım Belediyesi İlköğretim Okulu 3-A sınıfı öğrencisiyim. Geçtiğimiz günlerde yaşanan ve Türk Milleti olarak hepimizi yasa boğan askerimizin şehit edilmesi olayı, beni de çok üzdü. Ağlayan anaların feryatları ve yetim kalan çocukların boynu bükük halleri rüyalarıma girer oldu. Tekrar aynı acı olayları görürüm diye televizyonu açmaya korkuyorum. Hep düşündüm ne yapabilirim diye. Sonra aklıma bir fikir geldi. Önce sınıf öğretmenimin, sonra okul müdürümüzün iznini alarak 'Şehitler Ölmez' adı altında yardım kampanyası düzenledim. Okul arkadaşlarımın katkılarıyla toplamış olduğum paraları Mehmetçik Vakfı hesabına yatırdım. Bu kampanyayı düzenleme amacım, şehitlerimizin geride kalan ailelerinin acılarına ortak olabilmekti. İnşallah böyle acıları Türk Milleti olarak bir daha yaşamayız. Saygı ve selamlarımla ellerinizden öperim."
İlköğretim okulu öğrencisi Ağlan, gönderdiği mektuba ayrıca, fotoğrafını da yanına koyarak, 'Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır. Toprak eğer uğrunda ölen varsa vatandır' dizelerini ekledi

İha
Yayın Tarihi : 8 Ocak 2008 Salı 23:46:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
osman kaya IP: 88.248.166.xxx Tarih : 9.01.2008 12:24:04

helal olsun kardeşim...