7
Mayıs
2024
Salı
BURSA

Büyükşehir 24 saat görevde

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Hikmet Şahin, Kurban Bayramı’nın Türkiye ve Türk Milleti için sevgi ve kardeşliğe vesile olmasını diledi.

Başkan Şahin, geleneksel hale getirdiği bayram öncesi çarşı ziyaretinde hem esnafla, hem de alışveriş yapan vatandaşlarla sohbet etti. Kurban Bayramı’nın ülkemiz ve milletimiz için sevgi ve kardeşliğe vesile olmasını dileyen Şahin, Bursalıların yakınlarını daha çok ziyaret etmelerini sağlamak amacıyla belediye otobüsü ve metroları yüzde 50 indirimli hale getirdiklerini ifade etti.

Bursalılara her günü bir bayram gibi yaşatabilmek için gece gündüz çalıştıklarını dile getiren Başkan Şahin, “Bayramlar güzelliklerle güzel geçer. Biz de Bursalılara daha çok güzellikler yaşatmak için halkımıza hizmet etmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Bir yandan Bursa’nın dünya kentleri arasındaki yerini alması için çabalarken diğer taraftan da içinde yaşanmaktan mutluluk duyulan bir şehir kurmanın telaşı içindeyiz. Bu hedef doğrultusunda halkımızın da desteğini almış olmanın gücüyle çalışmalarımıza devam edeceğiz” diye konuştu.

Esnafın yanı sıra vatandaşlar Başkan Şahin’e hizmetlerinden ötürü teşekkür ettiler. Nazlı Bulut isimli bir bayan, BUSMEK kursları ile hayatının değiştiğini belirterek, Başkan Şahin’e teşekkür etti. Başkan Şahin’in bayramlaştığı vatandaşlardan Feridun Aslan, “Kızım İstanbul’da okuyor. Eskiden yollarda perişan oluyorduk. Biletimizi aldık, yarın 1.5 saat içinde İstanbul’da olacağız. Ayrıca ben Yıldırım’da oturuyorum. Güzelyalı’ya gelirken sadece tek bir lambada bekliyoruz. Bir Bursalı olarak böyle bir başkanımız olduğumuz için çok şanslıyız” şeklinde duygularını dile getirdi.

Öte yandan Bursa Büyükşehir Belediyesi, vatandaşların huzurlu, güvenli ve rahat bir ortamda bayram sevincini yaşamaları amacıyla çalışmalarına, Kurban Bayramı’nda da devam ediyor. Büyükşehir Belediyesi Otobüs İşletmesi Müdürlüğü, Kurban Bayramı boyunca toplu ulaşım hizmetlerini eksiksiz olarak sürdürecek. BursaRay işletmesini yürüten BURULAŞ Genel Müdürlüğü, vatandaşların bayram süresince rahat ve güvenli bir biçimde yolculuk etmelerini sağlamak için her türlü önlemi alarak normal seferlerine devam edecek. Ayrıca her türlü şikayet için Genel Müdürlüğün 452 52 44 numaralı telefonu günün 24 saatinde vatandaşların emrinde olacak.

Büyükşehir Belediyesi Zabıta Müdürlüğü, Kurban Bayramı süresince denetimlerini sürdürecek olup, 225 18 09 - (Dahili 4500)- 225 48 17 ve ALO BELEDİYE 153 nolu telefonlara başvurulduğu takdirde vatandaşlara yardımcı olacak. Şehirlerarası Otobüs Terminali Zabıta Karakolu da bayram süresince görev yapacak. Bayram süresince nöbetçi ekip bulunduracak olan Trafik Zabıtası 233 50 02 – 234 77 52 numaralı telefonlara yapılan başvuruları değerlendirecek.

DENETİMLER ARTIRILDI

Büyükşehir Belediyesi’nin sorumluluk alanları bünyesinde kalan bölgelerde, özellikle yoğun yaya trafiğinin yaşandığı ana arterlerde, meydanlarda, parklar ve bahçeler ile şehirlerarası otobüs terminalinde, bir dizi önlemler ve tedbirler alınarak denetimler sıklaştırıldı.

Bayramda vatandaşların dilek ve şikayetlerine yardımcı olmak üzere aşağıda belirtilen hizmet birimleri çalışmalarını aralıksız sürdürecek.

ALO BELEDİYE : 153
BUSKİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ : 185 - 270 28 00
ZABITA : 225 18 09
TERMİNAL ZABITA KARAKOLU : 261 52 40
TRAFİK ZABITA : 233 50 02- 234 77 52
OTOBÜS İŞL. HAREKET ŞEFLİĞİ : 250 09 72 – 250 42 04
MEZARLIKLAR ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ : 224 29 96

İHA
Yayın Tarihi : 6 Aralık 2008 Cumartesi 18:17:21
Güncelleme :6 Aralık 2008 Cumartesi 18:22:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?