7
Mayıs
2024
Salı
BURSA

Büyükşehir Belediyesi'nden kış alarmı

Bursa’da günlerdir beklenen kar yağışı ile birlikte Büyükşehir Belediyesi’nin aldığı kış önlemleri için oluşturduğu ekipler çalışmalarına başladı. 

Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Hüseyin Konçak, Fen İşleri Daire Başkanı Fehmi Ökten ve ilçe belediyelerin temsilcileriyle birlikte kış önlemlerine yönelik alınan önlemleri gözden geçirdi. Konçak, kar yağışı ile birlikte kış önlemleri için oluşturulan ekiplerin bugün itibariyle çalışmalarına başladığını söyledi. Konçak, alınan tedbirler kapsamında, 21 ekip oluşturulduğunu belirterek, “Kar yağışı ve buzlanmaya karşı 270 personelimiz 61 araçla 3 vardiya halinde 24 saat hizmet verecek. Vatandaşların yoğun kar yağışı sebebiyle kapanan veya buzlanan yol ve caddeler için Büyükşehir Belediyesi Hizmet Masasına ait ALO 153’ü veya Fen İşleri Daire Başkanlığı’na ait 248 88 68’nolu telefonlarını arayabilecekler” dedi. 

5 bin ton tuz stokunun bulunduğunu anlatan Konçak, özellikle kar yağışının etkili olduğu dar sokak ve caddelerin bulunduğu Teleferik, Namazgah ve Mollaarap semtlerinde vatandaşların otomobillerini yol kenarlarına park etmemelerini istedi. 

Öte yandan, Bursa Su ve Kanalizasyon İdaresi (BUSKİ), hava sıcaklığının sıfır derecenin altına düştüğü bugünlerde su sayaçları ve tesisatların donabileceği ihtimaline karşı vatandaşları uyardı. Açıkta olan su borularının soğuk hava ile temas etmeyecek şekilde kapatılması, açıkta olan sayaçların da kesinlikle muhafaza altına alınması ve etrafının talaş, saman gibi soğuğu geçirmeyen malzemelerle korunması uyarısında bulunuldu. 

Buz tutmuş sayaçların her hangi bir ısıtıcı ile ısıtılması durumunda patlayabileceğine dikkat çeken yetkililer, vatandaşları sayaçlarının patlaması durumunda 185 numaralı telefonu aramaları yönünde uyardı.

İHA
Yayın Tarihi : 3 Ocak 2008 Perşembe 14:10:53
Güncelleme :3 Ocak 2008 Perşembe 14:16:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?