7
Mayıs
2024
Salı
BURSA

Büyükşehir çifte bayram yaşatacak

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Hikmet Şahin, Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) işbirliği ile Hamitler'de yaptıkları 948 toplu konutun Ramazan Bayramı öncesinde hak sahiplerine teslim edileceğini, 1124 konutun yapılacağı 2. etabın da temelinin önümüzdeki ay atılacağının müjdesini verdi. 

Başkan Şahin, Genel Sekreter Yardımcısı Recep Akyıldız, Fen İşleri Daire Başkanı Fehmi Ökten ve İmar ve Şehircilik Daire Başkanı Mustafa Altın ile birlikte Hamitler'de yapımı devam eden toplu konut inşaatlarında incelemelerde bulundu. 

Yüklenici firmanın yetkililerinden inşaatın son durumu hakkında bilgi alan Şahin, 948 konutun yanı sıra ilköğretim okulu, cami ve ticaret merkezi gibi sosyal donatı alanlarının yer aldığı ilk etap inşaatının söz verdikleri süreden önce bitirileceğini söyledi. İlk etaptan konut alan vatandaşlara evlerini Ramazan Bayramı öncesinde teslim etmeyi planladıklarını belirten Şahin, "1124 konut, ilköğretim okulu, lise, kapalı spor salonu ve sosyal donatı alanlarının yer alacağı 2. etabın temelini de ağustos ayında atacağız. Hemşehrilerimizi çağdaş mekanlarda layık oldukları ortamda ev sahibi yapmaya devam edeceğiz" diye konuştu. 

Başkan Şahin ayrıca Geçit Özdilek'in arkasında yer alan Katı Atık Depolama Sahası içinde yapılan Tıbbi Atık Sterilizasyon Tesisi'nde inceleme yaptı. Şahin, kentin sadece bilinen değil, görünmeyen ve gelecekte yaşanacak sorunlarına da çözüm ürettiklerini söyledi. Tıbbi atıkların yüzde 70 küçülerek, evsel atık haline dönüştürüleceği tesisin Türkiye'de yine bir ilk olacağını söyleyen Şahin, "Tıbbi atıkların metal ve radyoaktif ölçerlerle kontrol edilerek toplanıp, tartıldığı, barkot sistemi ile toplanacağı bilgisayar ortamından anlık takip edileceği bir sistemin uygulanacağı Tıbbi Atık Sterilizasyon Tesisi'ni 26 Temmuz Cumartesi günü hizmete açıyoruz. Tüm halkımızı açılışımıza bekliyoruz" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 24 Temmuz 2008 Perşembe 13:26:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?