8
Mayıs
2024
Çarşamba
BURSA

Büyükşehir Meclisi toplanıyor

Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin, Türkiye'nin ilk sanayi yapılarından Merinos Fabrikası içinde projelendirdiği Atatürk Kongre Kültür Merkezi ve Merinos Parkı, Bursalılara kapılarını bir bir açıyor. 

Merinos Parkı içinde yer alan iki işletmenin yanı sıra Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı kuruluşlardan Yerel Gündem 21, Burfaş ve Belediye Orkestrası ile Mehter Takımı'nın taşınmasının ardından Büyükşehir Belediye Meclisi de tarihi mekandaki yerini alıyor. Büyükşehir Belediye Meclisi'nin Merinos Kültür Merkezi'nde oluşturulan yeni meclis salonundaki ilk toplantısı, 11 Eylül Perşembe günü yapılacak. 

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Hikmet Şahin, Atatürk Kongre Kültür Merkezi ile Merinos Parkı'nın hizmete açılmadan Türkiye çapında büyük ilgi gördüğünü belirterek, "Merinos Kentsel Dönüşüm Projesi, tamamlandığında yalnızca Bursa'nın değil, Türkiye'nin gurur duyacağı bir abide olacak" dedi. 

Atatürk Kongre Kültür Merkezi ile Bursa'nın, Türkiye'nin 6 kongre kenti arasına girdiğini ifade eden Şahin, Türkiye'de kongre turizminin doğayla iç içe olduğu böyle bir başka merkez olmadığına dikkat çekti. Büyükşehir Belediyesi Meclisi'nin de artık Bursa için tarihi kararlarını Atatürk'ün mirası Merinos'taki yeni yerinde vereceğini belirten Şahin, modern teknolojiyle donatılan yeni yerde otopark sorunu olmadığını ve her parti için ayrı grup salonlarının yer aldığını söyledi.

İHA
Yayın Tarihi : 10 Eylül 2008 Çarşamba 14:19:57
Güncelleme :10 Eylül 2008 Çarşamba 14:23:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?