7
Mayıs
2024
Salı
BURSA

Büyükşehir'den alternatif yol

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından Nilüfer İlçesi’nde yaptırılan ve Küçük Sanayi ile Alaattin Bey Mahallesi arasındaki bağlantıyı sağlayan yol sade bir törenle trafiğe açıldı. 

Büyükşehir Belediye Başkanı Hikmet Şahin, Küçük Sanayi Bankalar Yolu’nu Alaattinbey Mahallesi’ne bağlayan yolun açılış kurdelesini, AK Parti Bursa İl Başkan Vekili Cafer Yıldız, Çalı Belediye Başkanı Ali Karamık, Emek Belediye Başkanı Yakup Aktaş, Yıldırım Belediye Başkanvekili Fahreddin Yıldırım, AK Parti Nilüfer İlçe Başkanı Metin Düvencioğlu ve Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Recai Ekmekçi ile birlikte kesti. 

Başkan Şahin, meclis üyelerinin yanı sıra Küçük Sanayi esnafının da katıldığı törende yaptığı konuşmada, Büyükşehir Belediyesi’nin hemen her gün bir açılış veya temel atma törenine imza attığını söyledi. Başkan Şahin, “Sözümüz senettir. Göreve geldiğimizde verdiğimiz sözleri bir bir yerine getirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Bu mutluluk sözlerle anlatılamaz. Hizmet yolculuğumuzda yanımda olan ekip arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Ben onlarla birlikte bir anlam kazanıyorum” dedi. 

Şahin, 2004 yılında başlatılan Bursa’yı yeniden inşa projesi ile kenti markalaşma sürecine getirdiklerini ifade ederek, “Yol medeniyettir ilkesinden hareketle kronik hale gelmiş ulaşım sorunlarına el attık ve bu sayede yapılan kavşak ve yol düzenlemeleriyle kentimize nefes aldırıyoruz. 65 km’lik alternatif yol, köprüler ve üstgeçitlerle Bursa’nın trafiği rahatlatıldı” diye konuştu. 

Harput Grup desteğiyle Terminal’in ardından Zübeyde Hanım üstgeçidinin de 30 Temmuz Çarşamba günü açılacağını duyuran Başkan Şahin, “Modern ulaşım aracı BursaRay ile kentin farklı noktalarında konforlu bir ulaşım ağı kurduk, feribot ile Bursa’yı İstanbul’a yakınlaştırdık. Yatırımlarımızla Bursa’nın geleceğine yol açtık” dedi. Büyükşehir sınırları içerisinde ayrım yapmadan hizmetlerini sürdürdüklerini anlatan Başkan Şahin, “Bursa, layık olduğu, hak ettiği ulusal ve uluslar arası konuma ulaşıncaya kadar çalışmalarımıza devam edeceğiz. Ulaşımdan altyapıya ve kentsel dönüşüme kadar her alanda Bursalılara Büyükşehir olmanın farkını yaşatıyoruz. Projelerimizin biri biterken diğeri başlıyor” şeklinde konuştu. 

Küçük Sanayi’yi Alaattin Bey Mahallesi’ne bağlayan yolun çalışmaları kapsamında 35 km oto korkuluk ile 40 km yol aydınlatma çalışmalarının yapıldığını söyleyen Şahin, Özlüce Kavşağı’nın kapatılmasının ardından Nilüfer Belediyesi ile Alaattin mahallelerine uzayan giriş mesafesini yaklaşık 5 km kısaltan Alaattin Bey servis yolunun 970 bin YTL’ye mal olduğunu belirtti. Şahin, “Büyükşehir Belediyesi’nde konuşmak veya ‘cek’, ‘cak’ cümleleri yok. Biz temelini atar, açılışını yapar sonra konuşuruz. Alaattin Bey yolu da 2 km’lik mesafesiyle alternatif yol olarak hizmet verecek” dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 25 Temmuz 2008 Cuma 20:51:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?