7
Mayıs
2024
Salı
BURSA

Büyükşehir'den istihdama destek

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Hikmet Şahin, Bursa’nın halk üniversitesi haline gelen Bursa Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Meslek Eğitimi Kursları’nın (BUSMEK) yeni açılan Merinos merkezini ziyaret etti. 

Bursa’da 4 yıldır sanat ve meslek eğitimi vererek bir yandan halkın kişisel gelişimlerine katkı sağlarken, aynı zamanda istihdamı da artıran BUSMEK kursları devam ediyor. 

Eşi Neriman Şahin ile birlikte BUSMEK’in Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde bu yıl faaliyete geçen kurs merkezini gezen Büyükşehir Belediye Başkanı Hikmet Şahin, 2008-2009 eğitim ve öğretim yılının ilk döneminde kurslara katılan kursiyerlerin çalışmalarını yakından inceledi. Sınıfları ve atölyeleri gezerek kursiyerlerle sohbet eden Başkan Şahin, vatandaşlardan Bursa’ya yapılan yatırımlarla ilgili olumlu eleştiriler aldı. Başkan Şahin’in ulaşımdan kentsel dönüşüm projelerine kadar kentte çok önemli işleri hayata geçirdiğini söyleyen kursiyerler, BUSMEK kurslarının da Bursa’ya ciddi bir değer kattığını ifade ederek Şahin’e teşekkür etti. 

Resim kursiyerlerinden Rezzan Özbakış, Başkan Şahin’e kendi çizdiği bir portre çalışması ile yukarıdan aşağıya bakıldığında ‘Hikmet Şahin’ adı okunan akrostiş şiirini armağan etti. 

BUSMEK’in Bursa’nın halk üniversitesi halini aldığını dile getiren Şahin, “Bir milletin geleceği aldığı eğitime bağlıdır. Üreten çalışan Bursa’nın gerçek potansiyelini harekete geçirmek için bu kursları başlattık. BUSMEK, emeğin ve eğitimin istihdama dönüştüğünün göstergesidir” dedi. 

Ev hanımlarıyla engelli vatandaşların da kurslara çok büyük ilgi gösterdiğini söyleyen Başkan Şahin, daha önce 31 bin kişinin altın bilezik taktığı BUSMEK’te bu yıl 18 kurs merkezinde 67 branşta aktif eğitim verildiğini bildirdi.

İHA
Yayın Tarihi : 24 Ekim 2008 Cuma 18:09:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?