7
Mayıs
2024
Salı
BURSA

Büyükşehir'den karla mücadele

Bursa’da günlerdir beklenen kar yağışı ile birlikte Büyükşehir Belediyesi ekipleri, sabah 07.00’dan itibaren tuzlama ve yol açma çalışmalarına başladı.

Sabah başlayan kar yağışıyla birlikte çalışma alanlarındaki yerini alan 15 ekip Çekirge, Ankara Yolu, Yalova Yolu, Mudanya Yolu başta olmak üzere Osmangazi, Yıldırım ve Nilüfer’deki tüm ana arterlerde tuzlama ve yol açma çalışmalarını sürdürüyor.

Büyükşehir Belediyesi, 135 personel, 4 çok amaçlı kar aracı, 3 tuz atma ünitesi, 11 kamyon, 3 loder, 4 greyder ve 3 hidromek olmak üzere toplam 28 araçla çalışmalarını sürdürüyor. Kar yağışı, buzlanma ve soğuk havanın yol açabileceği problemlere karşı 4 bin ton tuzu stoklarında bulunduran Büyükşehir Belediyesi ekipleri, 3 vardiya halinde 24 saat boyunca hizmet veriyor.

Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ile koordineli yürütülen çalışmalar sayesinde yoğun kar yağışının bulunduğu bölgelere anında müdahale edildiğini kaydeden Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, vatandaşların, yoğun kar yağışı sebebiyle kapanan veya buzlanan yol ve caddeler için Büyükşehir Belediyesi hizmet masasına ait ALO 153’ü veya Fen İşleri Daire Başkanlığı’na ait 248 88 68’nolu telefonlarını arayabileceklerini belirtti.

SAYAÇLARA DİKKAT

Özellikle kar yağışının etkili olduğu dar sokak ve caddelerin bulunduğu Pınarbaşı, Teleferik, Namazgah ve Mollaarap semtlerinde vatandaşların otomobillerini yol kenarlarına park etmemelerini isteyen yetkililer, hava sıcaklığının sıfır derecenin altına düştüğü bugünlerde su sayaçları ve tesisatların donabileceği ihtimaline karşı vatandaşları uyardı.

Açıkta olan su borularının soğuk hava ile temas etmeyecek şekilde kapatılması, açıkta olan sayaçların da kesinlikle muhafaza altına alınması ve etrafının talaş, saman gibi soğuğu geçirmeyen malzemelerle korunması uyarısında bulunuldu. Buz tutmuş sayaçların herhangi bir ısıtıcı ile ısıtılması durumunda patlayabileceğine dikkat çeken yetkililer, vatandaşları sayaçlarının patlaması durumunda 185 numaralı telefonu aramaları yönünde uyardı.

Soğuk ve yağışlı havanın gün boyunca devam edeceğini belirten meteoroloji yetkilileri ise 25 Aralık Perşembe ve 26 Aralık Cuma günleri don olabileceğini bildirdi.

İHA
Yayın Tarihi : 24 Aralık 2008 Çarşamba 15:33:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?