7
Mayıs
2024
Salı
BURSA

Büyükşehir'den Nilüfer'e hizmet atağı

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Nilüfer İlçesi'nin en işlek caddelerinden Yıldırım'da yıllardır eksikliği çekilen sıkıntıyı çözüme kavuşturuyor. 

Büyükşehir Belediye Başkanı Hikmet Şahin, AK Parti Nilüfer İlçe Başkanı Metin Düvencioğlu, meclis üyeleri ve partililerle birlikte Yıldırım Caddesi'nde devam eden çalışmaları inceledi. Başkan Şahin, kentin imajını yenileyen çalışmalarıyla Bursa'nın modern bir görünüm kazanmasını sağlayan Büyükşehir Belediyesi'nin Nilüfer İlçesi'nde de diğer tüm ilçelerde olduğu gibi vatandaşların ihtiyaçlarını giderdiğine dikkat çekti.

"BURSA'NIN FOTOĞRAFI DEĞİŞİYOR"

Kentte yaşanan değişim ve gelişimin fark edildiğini söyleyen Başkan Şahin, "Bursa'nın fotoğraf ı değişiyor. Kentin vizyonuna uygun projelerimizi hayata geçirmeye devam ediyoruz" dedi. Tarih ve yeşilden taviz vermeden kentin modern kimliğini oluşturmayı sürdürdüklerini bildiren Şahin, Bursa'nın 5 yıl öncesi ile bugünü arasında çok büyük farklar olduğunu hatırlattı. Nilüfer İlçesi'nde bulunan Yıldırım Caddesi'ndeki sıkıntıların uzun yıllardır çözülemediğine işaret eden Başkan Şahin, "Yıldırım Caddesi'nde trotuar, bordür ve estetik düzenleme çalışmalarını yapıyoruz. Nilüferlilerden gelen talep üzerine verdiğimiz sözü tutuyoruz" dedi. 

Çalışmalar kapsamında kaldırımların yanı sıra elektrik direkleri ve aydınlatma sisteminde de düzenlemelerin yapıldığını aktaran Şahin, "Yıldırım Caddesi'nde 2 kilometrelik bir alanda asfalt düzenlemesi yapıyoruz. Nilüfer'e yakışacak bir hizmeti daha gerçekleştiriyor olmanın heyecanını ve mutluluğunu yaşıyoruz. Gerek burada yaşayan vatandaşlar gerekse esnafımız, bundan sonra sıkıntı yaşamayacaklar" diye konuştu.

ÜSTGEÇİTLERE MODERN GÖRÜNÜM

Ulaşımdan kentsel dönüşüme, kültürel faaliyetlerden ve sosyal belediyeciliğe kadar her alanda ciddi kazanımlar sağlayan projelerin hayata geçirildiğini kaydeden Başkan Şahin, Bursa'daki üstgeçitlere standardizasyon getireceklerini müjdeledi. 

Her isteyen kişinin denetimsizce üstgeçit yapamayacağını dile getiren Şahin, "Kentin üstgeçitlerine tek tip giydirmeler yapıyoruz. Ayrıca Bursa'da pek çok noktada da yeni üstgeçitlerin yapımı ile ilgili çalışmalarımız var. Bundan sonra üstgeçit yaptırmak isteyenler Büyükşehir Belediyesi'ne başvuracak, sonra uygun olduğu takdirde üstgeçit yaptırabilecekler" şeklinde konuştu. Halkın taleplerine göre çalışmalarını yönlendirdiklerini de belirten Şahin, Eğitim Caddesi'nin devamındaki yol çalışmalarının da kısa süre sonra tamamlanacağını belirtti. 

Açıklamanın ardından yapılan çalışmalara parke taşı koyarak katkı sağlayan Başkan Şahin, caddedeki esnafı da ziyaret etti. Yıldırım Caddesi esnafı, Başkan Şahin'e Bursa'ya ve Nilüfer'e katkılarından dolayı teşekkür etti.

İHA
Yayın Tarihi : 22 Ekim 2008 Çarşamba 16:06:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?