7
Mayıs
2024
Salı
BURSA

Büyükşehir'den örnek bir proje daha

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin toplumun kanayan yarası çalışan sokak çocuklarına yönelik geliştirdiği ‘Çalışan Sokak Çocuklarına Destek Merkezi’ eylül ayında hizmete açılıyor. 

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Hikmet Şahin, AK Parti Bursa İl Başkan Sedat Yalçın, Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyeleriyle birlikte Hamitler’de yapımı devam eden Çalışan Sokak Çocuklarına Destek Merkezi inşaatında incelemelerde bulundu. Başkan Şahin, Büyükşehir Belediyesi’nin hizmetlerinde küçük büyük ayrımı yapılmadığını vurgulayarak, belediyeciliğin fiziki yatırımların yanı sıra sosyal ve kültürel projelere de ağırlık veren bir yapılaşmayı içerdiğini söyledi. Şahin, “Yarınlarımız olan çocuklarımıza layık bir gelecek hazırlamak için toplumun her kesimine önemli görevler düşmektedir. Ülkemizin gerçeği olan çalışan çocuklarımızın özellikle sevgiye çok ihtiyaçları var. Oyun ve öğrenme çağındaki hiçbir çocuk isteyerek çalışmayı tercih etmez. Bu nedenle Bursa’da bir ilke imza atıyor ve sokakta çalışan çocuklarımızı için bu projeye hayat veriyoruz” dedi. Şahin, Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan ve 250 çocuğa umut olacak Çalışan Sokak Çocuklarına Destek Merkezi’nde çocukların bilgisayardan sağlık hizmetlerine kadar her türlü ihtiyacının rahatlıkla karşılanacağını bildirdi. 

Yüzde 80’i tamamlanan merkezde tefrişat ve personel eğitimin Avrupa Birliği’nden sağlanan 757 bin Euro’luk fonla karşılanacağını ifade eden Şahin, merkezin idari kısımlar, 4 adet sınıf, kütüphane, bireysel ve grup terapi odaları, spor ve çok amaçlı salonlar, doktor odası ve benzeri hizmetleri içinde barındıran prefabrik bir yapı olduğunu belirtti. Şahin, merkezde çalışacak mevcut personelin maaşlarının 2 yıl boyunca AB fonlarından sağlanacak gelirle ödeneceğini ancak 2 yılın ardından merkezin tamamen Büyükşehir Belediyesi himayesine geçeceğini kaydetti. Merkezin faaliyet alanlarını da katılımcılara aktaran Başkan Şahin, “Koruyucu ve önleyici faaliyetler, toplumsal bilinçlendirme ve merkezin tanıtımı, çocuk ve aileye yönelik psiko-sosyal rehberlik, danışmanlık ve destek, sağlık, öz bakım ve eğitim hizmetleriyle sosyal, kültürel ve spor faaliyetleri ve izleme değerlendirme başlıklarını kapsayan merkezde çocuklarımız rahat bir ortamda yaşayabilecek. Çocuklarımıza sahip çıkıyoruz. Çünkü onlar geleceğe gönderdiğimiz mektuplarımızdır” diye konuştu. 

Bursa’yı markalaştırarak geleceğe taşırken ihtiyaç sahibi vatandaşların da desteklendiğini kaydeden Başkan Şahin, “Bu kentte yaşayan herkese eşit imkanlar sunmaya gayret ediyoruz. Amacımız, insanımızın geleceğe umutla bakmasını sağlamak. Devletin yücelmesi insanın yücelmesidir” diye konuştu. Şahin, Çalışan Sokak Çocuklarına Destek Merkezi’nin bina inşaatının 500 bin YTL’ye mal olduğunu bildirdi. 

Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Hüseyin Konçak ve Genel Sekreter Yardımcısı Sabri Yalın’ın yanı sıra ilgili bürokratların da katıldığı törende konuşan Hamitler Mahallesi Muhtarı Kemal Coşkun, Bursa’ya ve Hamitler Mahallesi’ne yapılan yatırımlardan dolayı Başkan Hikmet Şahin’e teşekkür etti. Konuşmaların ardından Başkan Şahin, AK Parti Bursa İl Başkanı Sedat Yalçın’la birlikte duvar ördü.

İHA
Yayın Tarihi : 15 Temmuz 2008 Salı 14:58:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?