7
Mayıs
2024
Salı
BURSA

Büyükşehir'den örnek çevre yatırımı

Bursa Büyükşehir Belediyesi, tıbbi atıkların Türkiye’de örneği olmayan çağdaş bir sistemle toplanacağı tesisi 26 Temmuz Cumartesi günü açıyor. 

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Hikmet Şahin, “Görünen yatırımlarımız kadar görülmeyen yatırımları da ihmal etmiyoruz. İşte altyapıda 2-3 dönemde yapılan yatırımı 4 yıla sığdırmamız, yıllardır denizlerimizde yaşanan kirlilik kabusunu ortadan giderecek olan deniz derin deşarjı çalışmamız bunlardan sadece bir kaçı. Şimdi de tıbbi atıkların evsel atıklarla birlikte gömüldüğü sistem yerine Bursa’ya Türkiye’de yine bir ilk olacak yatırımı gerçekleştiriyoruz. Tıbbi atıkların metal ve radyoaktif ölçerlerle kontrol edilerek toplanıp, tartıldığı, barkot sistemi ile toplanacağı bilgisayar ortamından anlık takip edileceği bir sistemin uygulanacağı Tıbbi Atık Sterilizasyon Tesisi 26 Temmuz Cumartesi günü hizmete açıyoruz” dedi. 

Bursa’da günde 7 ton, yılda ortalama 2 bin ton tıbbi atık toplandığına dikkat çeken Başkan Şahin, yeni hizmete girecek tesiste tıbbi atıkların parçalandıktan sonra yüzde 70 küçülerek, sterilize edilmiş olarak evsel atık özelliğini alacağının altını çizdi. Şahin, bu yatırımın hem çevre sağlığı açısından, hem de hacim olarak gelecekte yıllar sonra yaşanabilecek bir soruna bugünden alınan bir çözüm olduğunu ifade ederek, “Yarın için yeni olan bugün Bursa’da. Sadece bugünün değil, gelecek nesillerimizin de sorunlarını çözüyoruz” diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 17 Temmuz 2008 Perşembe 18:10:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?