7
Mayıs
2024
Salı
BURSA

Büyükşehir'den Yıldırım'da yol atağı

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından kamulaştırma ve altyapısı için 20 milyon YTL harcanan ve kentin doğusunu birbirine bağlayan Eğitim-Ortağbağlar-Erikli yolunda sona gelindi. 

Büyükşehir Belediye Başkanı Hikmet Şahin, bu ay sonunda 4,5 kilometrelik yolun ilk etabının hizmete açılacağını söyledi. İş makinesinin üzerinde asfalt yapan Başkan Şahin'e vatandaşlar teşekkür etti. 

Başkan Şahin, Ankara Yolu'na alternatif olarak geliştirilen Eğitim Caddesi'nin devamı olan Ortabağlar - Güllük Yolu asfaltlama çalışmalarında incelemelerde bulundu. Kentte yıllardır ihmal edilen problemleri çözüme kavuşturduklarını anlatan Başkan Şahin, ulaşım yatırımlarının yalnızca kavşaklarla sınırlı olmadığını, 4,5 yılda yapılan çalışmalarla Bursa'nın 65 kilometrelik alternatif yola kavuştuğunu söyledi. 

Göreve geldiğinde önüne koyduğu en büyük hedefin Bursa'nın geleceğini inşa etmek olduğuna işaret eden Başkan Şahin, "Çünkü biz bu kenti atalarımızdan miras değil, çocuklarımızdan emanet aldık. Ben inanıyorum ki ancak kendilerinden sonrakileri düşünenler, milletlerini yaşamak ve ilerlemek imkanlarına kavuşturur. Biz, Bursa'nın her şeyin en iyisine layık olduğuna inandık. Bu inançla yola çıktık. İnancımız, cesaretimizi ve kararlılığımızı artırdı" diye konuştu. 

"KARARLILIĞIMIZIN ESERİ" 

Asfalt çalışmalarına başlanan Ortağbağlar - Güllük Yolu'nun da inanç ve kararlılığın bir eseri olduğuna işaret eden Başkan Şahin, "Yıllardır ihmal edilen sorunları çözüme kavuşturuyoruz. Ulaşım yatırımlarımız, sadece kavşaklarla sınırlı kalmadı. Alternatif yollar, ulaşım sorununu çözmedeki kararlılığımızı göstermektedir. Kentteki alternatif yollara 2 kilometrelik Ortabağlar Yolu da ekleniyor. Bu yol ile Yüksek İhtisas Hastanesi'nden Şevket Yılmaz Hastanesi'ne doğrudan güzergah oluşacak. 
Ortabağlar'dan gelen yol, Polis Okulu'ndan sonra Mimar Sinan Köprüsü üzerinden Eflak Caddesi'ne bağlanacak" dedi. 

160 BİNA YIKILDI, 17 MİLYON KAMULAŞTIRMAYA HARCANDI 

Ortabağlar Yolu'nun açılma çalışmaları esnasında 160 binanın yıkıldığına işaret eden Başkan Şahin, binaların kamulaştırılmasına ise 17 milyon YTL harcandığını kaydetti. Altyapı çalışmaları tamamlanan yolun 500 metrelik bölümünün asfalt kaplamasının da yapıldığını anlatan Başkan Şahin, "Yolun 1,5 kilometrelik bölümünde asfaltlama devam ediyor. Kış gelmeden önce asfalt çalışmalarını tamamlayıp, 2009'un ilk aylarında da bordür-tretuar işlemlerine geçeceğiz. Yol yaklaşık 3 milyon YTL'ye mal olacak. Çalışmaları bittiğinde Yıldırım ilçemizin ve dolayısıyla Bursa'nın sorunlarından biri çözüme kavuşmuş olacaktır. Yıllardır ihmal edilen Yıldırım'a, gerekli yatırımlar yapılmadığı için sorunları birikmişti. Büyükşehir Belediyesi olarak büyük yatırımlarımızın birçoğunu özelikle ulaşım yatırımlarımızı Yıldırım'dan başlattık. Adeta Yıldırım'ın makus talihini yendik. Sadece Yıldırım değil, yatırımlarımız bütün Bursa'yı güzelleştiriyor. Çünkü modern şehircilik anlayışı bunu gerektirmektedir" dedi. 

Yolun Polis Koleji ile Kredi Yurtlar Kurumu'nun içinden geçtiği, bunun karşılığında Polis Koleji'ne bina inşa edileceği, Yurtlar Kurumu'na da kamulaştırma bedeli ödendiği öğrenildi. 

Mimar Sinan Mahallesi Muhtarı Muhsin Sak ise yıllardır söylenen ancak yapılamayan hizmetleri Büyükşehir Belediye Başkanı Hikmet Şahin'in hayata geçirdiğini ifade etti. 

Başkan Şahin, konuşmaların ardından iş makinesine binerek, caddenin bir bölümünü asfaltladı.

İHA
Yayın Tarihi : 6 Kasım 2008 Perşembe 19:50:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?