7
Mayıs
2024
Salı
BURSA

Buzdolabı ile esrar servisi

Bursa'da polisin 6 aylık takibi sonucu gerçekleştirdiği "Gece Yıldızı 16" adlı operasyonda, Mardin'den kargoyla gönderilen buzdolabının içine gizlenmiş 5.4 kilogram esrarı, narkotik köpekleri 'Alfa' ve 'Öncü' buldu. Olayla ilgili gözaltına alınan 2'si çocuk 16 kişi adliyeye sevk edilirken, annesi çete lideri olduğu öne sürülen 3 yaşındaki bir çocuk da kalacak yeri olmadığı için ekip otosuyla adliyeye gönderildi. Anne tutuklanırsa oğlu da cezaevine girecek. 

Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Narkotik Büro Amirliği ekipleri, Kamberler Mahallesi'ndeki uyuşturucu satışını ardı ardına gerçekleştirdiği çok sayıda operasyonla durdurmayı başarırken, bu kez de operasyonlarını Beyazıt Mahallesi'ndeki Kartal Sokak'a yoğunlaştırdı. 6 aylık planlı takipte esrar sattıkları belirlenen çete üyelerine Mardin'den esrar gönderileceği istihbarını alan polis, harekete geçti. Söz konusu kargo firmasında pusuya yatan ekipler, esrar yerine bir buzdolabının gelmesi üzerine şaşkına dönerken yine de alıcıların gelmesini bekledi. Kargoyu almaya gelen Y.D. ve E.D.'nin buzdolabını kamyonete yüklemesi üzerine harekete geçen polis zanlıları yakaladı. 

Kamyonetin kasasında bulunan buzdolabında arama yapan narkotik köpekleri, Alfa' ve 'Öncü', sebzelik bölümüne gizlenmiş 5.4 kilogram esrarı buldu. Yakalanan 2 kişinin sorgusunun ardından polis, eş zamanlı olarak gerçekleştirdiği şok baskınlarla 4'ü bayan 2'si çocuk toplam 14 kişiyi daha gözaltına aldı. 

Emniyetteki sorgularının ardından çete lideri olduğu iddia edilen Ceylan Ö. (28) ve Filiz K. (42), ile örgüt üyesi oldukları ileri sürülen Yılmaz D. (40), Engin D. (37), Pembe Ö. (25), Kıvılcım Ö. (20), Abdullah A. (30), Gülabi B. (29), Orhan Ş. (31), Kemal S. (42), Hasan Ö. (26), Doğan Ö. (36), Ağa B. (36) ve Vakkas B. (27), "suç işlemek için örgüt kurmak, örgüte üye olmak ve esrar ticareti yapmak" suçlarından adliyeye sevk edildi. Ayrıca çete üyesi oldukları belirlenen F.K.(17) ve F.P. (17) çocuk
şubesi ekiplerine teslim edildi. 

Bu arada polisin, 3 gündür emniyette sorgu için gözaltında tuttuğu çete lideri Ceylan Ö.'nün 3 yaşındaki oğlunu da, kalacak yeri olmadığı için ekip otosuyla adliyeye sevk edildi. Çete liderliğiyle suçlanan anne tutuklanırsa, 3 yaşındaki oğlu da cezaevine girecek. 

Diğer yandan polis uyuşturucu kullandıklarını belirlenen 13 kişi hakkında da işlem yaptı. Operasyon kapsamında çeteyle bağlantılı olduklarını iddia edilen 3 kişinin daha önce tutuklandığı, firarda olan 7 kişinin ise halen arandığı belirtildi.

.
Yayın Tarihi : 25 Nisan 2008 Cuma 11:47:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?