7
Mayıs
2024
Salı
BURSA

Buzdolabındaki esrara hapis talebi

Bursa'da gerçekleştirilen "Gece Yıldızı 16" adlı operasyonda, Mardin'den kargoyla gönderilen buzdolabının içine gizlenmiş 5.4 kilogram esrarla ilgili olarak 14'ü tutuklu toplam 22 kişi hakkında 330 yıla kadar hapis ve 44 milyon YTL adli para cezası talebiyle dava açıldı. 

Edinilen bilgiye göre, 6 aylık planlı takipte esrar sattıkları belirlenen çete üyelerine Mardin'den esrar gönderileceği istihbarını alan polis, harekete geçti. Söz konusu kargo firmasında pusuya yatan ekipler, esrar yerine bir buzdolabının gelmesi üzerine şaşkına dönerken yine de alıcıların gelmesini bekledi. Kargoyu almaya gelen Y.D. ve E.D.'nin buzdolabını kamyonete yüklemesi üzerine harekete geçen polis zanlıları yakaladı. 

Kamyonetin kasasında bulunan buzdolabında arama yapan narkotik köpekleri, Alfa' ve 'Öncü', sebzelik bölümüne gizlenmiş 5.4 kilogram esrarı buldu. Yakalanan 2 kişinin sorgusunun ardından polis, eş zamanlı olarak gerçekleştirdiği şok baskınlarla 4'ü bayan 2'si çocuk toplam 14 kişiyi daha gözaltına aldı. Zanlılar, sevk edildikleri adli makamlarca tutuklanırken, savcılığın soruşturması sona erdi. Şüpheliler hakkında, "Uyuşturucu ticareti, satmak ve temin etmek" suçlarından 15'er yıla kadar hapis talebiyle Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı. Ayrıca her bir şüphelinin 20'şer bin güne kadar adli para cezası ile cezalandırılması isteniyor.
Şüpheliler önümüzdeki günlerde hakim karşısına çıkacak.

.
Yayın Tarihi : 1 Mayıs 2008 Perşembe 11:46:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?