7
Mayıs
2024
Salı
BURSA

Çadırda yaşayan aileye yardım eli

Bursa'nın Mustafakemalpaşa ilçesinde, evleri yanınca çadırda yaşamaya başlayan spastik özürlü şahıs ile ailesine kaymakamlık yardım eli uzattı. 

İlçeye 10 kilometre mesafedeki İlyasçılar köyünde ikamet eden spastik özürlü Veli Sakın (56), eşi Reyhan Sakın (41) ile çocukları Coşkun (15) ve Serap Sakın'ın (13) oturdukları ev, elektrik kontağından çıkan yangın ile oturulamaz hale gelmişti. İlyasçılar köyüne giden Kaymakam Adem Saçan, yanan ev ve Sakın ailesiyle ilgili köy muhtarı Recep Yılmaz'dan bilgi aldı. Kaymakam Saçan, "Evi yanan bu aileye acilen ev yapılması lazım. Ben hemen iş makinelerini yollayarak yanan evi yıktıracağım. Acilen 2 oda ve bir mutfağı olan bir ev yaptıralım. Ev için her türlü malzemeyi yollayıp, giyecek ve yiyecek yardımı yapılmasını sağlayacağım. Ayrıca Sosyal Yardımlaşma Vakfı'ndan bin YTL çıkararak acil ihtiyaçlarını karşılayacağız. Çadırda yaşanmaz" dedi. 

Kaymakam Adem Saçan, Devlet Hastanesi Başhekimi Hakan Altını arayarak gözlerinden rahatsız olan spastik özürlü Veli Sakın'ın tedavisinin yapılması talimatını verdi. 

Öte yandan köy kahvesine geçen Kaymakam Saçan, köylülerle bir süre sohbet ederek, köyün meseleleri hakkında bilgi aldı.

İHA
Yayın Tarihi : 15 Temmuz 2008 Salı 10:46:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?