7
Mayıs
2024
Salı
BURSA

Çağlayan köyde nostaljik iftar

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Hikmet Şahin, Bursa'nın en eski köylerinden Çağlayan'da vatandaşların köy yemekleri ile eski Ramazan nostaljisi yaşattıkları iftarına konuk oldu.


Ramazan ayında çat-kapı ziyaretlerle vatandaşların sofralarına konuk olan Büyükşehir Belediye Başkanı Hikmet Şahin, bu kez Çağlayan Muhtarı İsmail Güney'in köy meydanındaki geleneksel iftarına katıldı. Başkan Şahin'in Büyükşehir Belediye Başkanvekili Recai Ekmekçi, Osmangazi Belediye Başkanvekili Rıfat Bakan ve AK Parti Osmangazi İlçe Başkanı Tahsin Kara'la birlikte katıldığı iftarda davetliler, anlattıkları hatıralarla eski Ramazan günlerini canlandırdılar. İftarda davetlilere unutulmuş eski köy yemeklerini ikram eden muhtar İsmail Güney, "Başkanımız Bursa'ya ve köyümüze yıllardır beklediğimiz hizmetleri getirdi. O'na ne kadar ikramda bulunsak yine de az olur" şeklinde duygularını dile getirdi.


Muhtar İsmail Güney'in köyün meşhur tarhana, kartalaş, sarma, yumurta dolması ve ev baklavasından oluşan menüyü ikram ettiği iftar sofrasında Başkan Şahin, yemek sonrasında Bursaspor'un Kocaeli galibiyetinin coşkusunu köylülerle birlikte yaşadı. Büyükşehir Belediye Başkanı Hikmet Şahin, iş yoğunluğundan arda kalan zamanlarda bu tür ziyaretlerle vatandaşlarla sohbet ederek yorgunluğunu attığını söyledi. Başkan Şahin, ürettikleri siyah inciri Suudi Arabistan ve Avrupa'ya ihraç eden Çağlayan'daki vatandaşları başarılarından dolayı da kutladı.

iha
Yayın Tarihi : 28 Eylül 2008 Pazar 13:50:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?