7
Mayıs
2024
Salı
BURSA

Çakal Deresi 600 bin YTL'ye ıslah edildi

Bursa'da, merkez Osmangazi Belediyesi tarafından 600 bin YTL'ye ıslah edilen Çakal Deresi, üstü kapatılarak Hasbahçe Sokağı olarak hizmete açıldı. Eskiden pis kokular yayıp halk sağlığını tehdit eden dere yatağının asfaltlanmasını, mahalle çocukları güvercin uçurarak kutladı.

Hüdavendigar Mahallesi'nde 7 ay önce BUSKİ tarafından kolektörleri döşenen Çakal Deresi'nin 33 metrelik bölümünün dolgusu, Osmangazi Belediyesi tarafından yapıldı. Toplam 6 bin 600 metrekarelik alanda yürütülen dolgu çalışması sırasında 24 bin 400 metreküp dolgu malzemesi kullanıldı. Üzeri kapatılan Çakal Deresi, Hasbahçe Sokak olarak trafiğe açıldı. Çakal Deresi'ni Hasbahçe Sokak'a dönüştürmek için bin 980 metrekare temel malzemesi, 755 ton asfalt betonu, 1 kilometre beton bordür, bin 500 metrekare beton parke taşı döşendi. 565 metreküp ocak taşıyla da istinat duvarı yapıldı. 7 ay gibi kısa sürede tamamlanan ve 600 bin YTL'ye mal olan sokağın açılışı için tören düzenlendi.

Osmangazi Belediyesi Gösteri Sanatları Topluluğu'nun gösterisiyle renklenen törende konuşan AK Parti Bursa milletvekili Altan Karapaşaoğlu, Türkiye'nin bütçesini yapan kurum olarak Plan ve Bütçe Komisyonu'nda bütün dünya ülkeleriyle irtibat halinde olduklarını belirterek, "Avrupa Birliği ülkelerinden Amerika ve Uzak Doğu'ya kadar pek çok ülkeden bizim çalışmalarımızı izleyen uzmanlar var. Kendileriyle görüşürken şu ifadeye sık sık rastlıyoruz. 'Şu Bursa'da yapılan tarihi eser çalışmalarını bize gösterir misiniz?' diye talepte bulunuyorlar.

Türkiye'de siyaset ile milletin gönlünü kazanarak iktidara gelemeyenler, birtakım dedikodularla, sataşmalarla, entrikalarla, akılları sıra iktidarımızı yıpratıp düşürecekler. Kendileri iktidar olacak. Geçti o hayal günleri. Bir zamanlar belki yapabiliyorlardı ama artık bunları yapmak mümkün değil. Millet karşılarında sapasağlam duruyor. Milletin gönlünü alsınlar. Dolayısıyla biz AK Parti olarak bir bütünlük içinde mahalli yönetimlerimizle, genel yönetimlerimizle, halkımızla, sivil toplum örgütleriyle el birliğiyle, gönül birliğiyle dünyaya sesimizi duyuruyoruz. Biliyorsunuz dünyada bir kriz var. Bütün dünya ülkelerini vuracak. Bugün sıralamada Türkiye en son sırada. En az etkilenen ülkelerden biri. Alınan tedbirler, yapılan düzenlemeler, banka ve finans sektörlerimizin altyapısının salamlığı bu sarsıntının önüne geçti. Bu depremin etkisinden kurumların yıkılmaması için her türlü gayreti sarf ediyoruz" dedi.

Belediye Başkanı Recep Altepe ise, "Yürüttüğümüz en önemli çalışmalardan birisi de çıkmaz sokakların kent trafiğine kazandırılmasıdır. Şehir içi trafiğini rahatlatmak için birçok projeyi hayata geçirdik. Ciddi ulaşım meselesi yaşayan bölgelerimizden biri olan ve hastaların at sırtında taşındığı bölgelerden Üftade Tekkesi ve Üçkuzular Camii arasını araç trafiğine açtık. Eğitim Vadisi'ne ulaşımı kolaylaştırmak ve bölge ulaşımını rahatlatmak amacıyla yaptığımız 2 bin 800 metrelik yol, bu alanda yürütülen önemli çalışmalardan biri oldu" diye konuştu.

Bursa'nın dünyanın parmakla gösterilen şehirlerinden biri haline geldiğini vurgulayan Altepe, "Bursa turizm cenneti olacak. Osmangazi ilçesinde 8 tane 5 yıldızlı otelin inşaatı başladı. Bunlar Bursa'nın ne kadar gelişim sağladığını, bu 5 yılda Osmangazi ilçesinin reytinginin ne kadar yükseldiğini gösterir. Çünkü her şeyiyle Bursa'nın merkez ilçesi Osmangazi ayağa kalkıyor. Çakaldere de Bursa'nın yıllarca gündemindeydi. Defalarca talep olmuştu. Bize gelen talepler üzerine hemen işe başladık. Bölge çok kötüydü. Burası açıktan kanalizasyonun aktığı, pis kokuların etrafa yayıldığı, insan sağlığını tehdit edip ulaşımı etkileyen bir alandı. Baş döndürücü hızla ilerleyen çalışmalarımız sürüyor" dedi.

Mahalle çocukları ise yeni sokaklarını güvercin uçurarak kutladı.

iha
Yayın Tarihi : 15 Kasım 2008 Cumartesi 14:43:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?