7
Mayıs
2024
Salı
BURSA

Çakmakla oynarken kardeşini yaktı

Bursa'da 3 yaşındaki ağabeyinin çakmakla oynarken beşiğini tutuşturduğu 11 aylık bebek, yanarak hayatını kaybetti. 

Edinilen bilgiye göre, merkez Nilüfer ilçesi Dikkaldırım Mahallesi Hüdavendigar Mahallesi'ndeki bir evin 2. katında meydana gelen yangında, anne ve babası uykuda olan 3 yaşındaki Emir Uyanık, çakmakla oynarken 11 aylık kardeşi Eren'in beşiğini tutuşturdu. Bir anda alevler arasında kalan minik Eren'i, ağabeyi Emir'in çığlıkları üzerine uyanan baba Coşkun Uyanık kurtardı. Yanan yavrusunu hemen banyoya sokarak söndürmeye çalışan baba, durumu sağlık ve itfaiye ekiplerine bildirerek, çocuklarını yanan evin dışına çıkardı. 

Alevler arasında kalan eve kısa sürede gelen itfaiye ekipleri, alevlere müdahale etti. Bursagaz ekipleri muhtemel bir patlamayı önlemek için bina girişindeki gazı keserken, yangın kısa sürede söndürüldü. Sağlık ekipleri minik Eren'i Devlet Hastanesi'ne sevk etti. Bezinin bulunduğu bölüm haricinde tüm vücudu kömüre dönen minik yavru, yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Acı haberle yıkılan anne Hilal Uyanık'ın feryatları yürekleri dağladı. 

Savcılık olayla ilgili soruşturma başlattı. Yapılan otopsinin ardından minik Eren'in cesedi Mihraplı Camii'nde kılınan ikindi namazının ardından Hamitler Mezarlığı'nda toprağa verildi. Acı haberle yıkılan babaanne Kezban Önder (70), "Abisi mutfak penceresinin önündeki çakmağı alıp oyun oynamak isterken kardeşinin beşiğini tutuşturmuş. Babası Eren'i kurtarmak için uğraşmış, ama yavrum kurtaramamış" dedi.

.
Yayın Tarihi : 5 Haziran 2008 Perşembe 09:29:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
aslıhanbostancı IP: 78.172.188.xxx Tarih : 3.07.2008 23:43:42

ya çok acı bir şey bence çocuklardan çakmak gibi yakıcı maddeleri uzak tutturmalıyız