7
Mayıs
2024
Salı
BURSA

Çalıntı paraları harcarken yakalandılar

Bursa'da, kimliği belirsiz hacker'ların İstanbul'daki bir turizm şirketinin hesabından çaldıkları paraları harcayan 4 kişi, yakalandı. Banka dolandırıcılığı, turizm şirketinin banka hesabındaki hareketliliği fark etmesi sonucu ortaya çıktı. Zanlıların, hacker'ların gönderdiği 6 bin YTL ile çeşitli dükkanlardan altın ve kontör aldıkları belirlendi. 

Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Bilişim Suçları Büro Amirliği tarafından yapılan açıklamaya göre, İstanbul'daki bir turizm şirketinin banka hesabının internet şifresini kıran hackerlar, çaldıkları paraların Bursa'ya havale etti. Yapılan incelemede henüz kimliği belirlenemeyen hacker'ların turizm şirketinin banka hesabından çektikleri paranın 6 bin YTL'lik kısmını Rahmi Ö. vasıtasıyla Bursa'dan A.T. isimli kişinin hesabına aktardı. A.T.'nin bankamatik kartını alan Rahmi Ö., hesaptaki 6 bin YTL parayı altın ve kontör almaları için M.Ç., ve S.O.T.'ye verdi.
 
A.T.'ye ait bankamatik kartından çeşitli kuyumculardan altın ve cep telefonu kontörü alındığını belirleyen Bilişim Suçlar Büro Amirliği ekipleri, olayla ilgili kuyumcu ve bankamatik makinelerindeki güvenlik kameralarını incelemeye aldı. Çok sayıda işyerinin güvenlik kamerasını inceleyen polis, Rahmi Ö., hesabına para aktarılan A.T. ve parayı altın alarak harcayan M.Ç. ve S.O.T.'yi gözaltına aldı. Polis, Rahmi Ö.'nün, hesaptaki parayla altın ve kontör almalarını istediği M.Ç. ve S.O.T.'ye bunun
karşılığında 100'er YTL para verdiğini belirledi. Emniyet Müdürlüğü'nde sorgulamaları tamamlanan zanlılar "interaktif banka dolandırıcılığı", "haksız maddi menfaat temin etmek" suçundan adliyeye sevk edildi. Zanlılardan Rahmi Ö., polise verdiği ifadesinde, olayla ilgisinin bulunmadığını söyledi.

İHA
Yayın Tarihi : 4 Temmuz 2008 Cuma 16:04:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?