8
Mayıs
2024
Çarşamba
BURSA

Çam katliamını protesto ettiler

Yılbaşı kutlaması için çam ağaçlarının kesilmesini protesto eden Bahçeşehir Koleji öğrencileri, çam fidanı dikerek kamuoyuna anlamlı bir mesaj verdiler.

Geçtiğimiz yıl Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’i makamında ziyaret ederek her yılbaşı gördükleri bu manzara karşısında kamuoyunda bir duyarlılık geliştirmek istediklerini belirten öğrenciler, Başkan’dan yılbaşı öncesi böyle bir kampanya yapmak için söz almışlardı.

Okulun 6-A sınıfı öğrencilerinden Çağıl Doğa Çakır’dan gelen bu öneriyi memnuniyetle kabul eden Bozbey, yılbaşı öncesi sözünü tutarak çocuklarla birlikte çam fidanı dikti. Aynı zamanda Nilüfer Belediyesi’nin ağaçlandırma sezonunun açılışı da olan etkinlikte Üçevler mahallesindeki ağaçlandırma alanına çam fidanları diken öğrenciler, yılbaşı öncesi gerçek çam ağaçlarını kesmek yerine plastik ağaçların kullanılmasını ve doğaya zarar verilmemesini istediler.

Çocukları bu duyarlılıkları nedeniyle kutlayan Başkan Bozbey, Nilüfer Belediyesi’nin 31 Mart 2009 tarihine kadar sürecek ağaçlandırma kampanyasının açılışını çocuklarla birlikte yapmaktan büyük mutluluk duyduğunu belirterek, “Dilerim çocuklarımız yetişkinlere örnek olur ve herkes aynı duyarlılığı gösterir. Rengarenk süslenen yılbaşı ağaçları, yılbaşı gecelerine elbette bambaşka bir hava katıyor ve özellikle de çocukların hoşuna gidiyor. Ama bunu doğaya zarar vermeden plastik ağaçlar kullanarak yapmak da mümkün. Çocuklarımızın kamuoyuna bu yönde bir mesaj vermek için yılbaşı öncesi çam fidanı dikme yönünde bir kampanya teklif etmeleri benim için çok anlamlıydı. Dilerim bu mesaj yerine ulaşır ve herkese örnek olur. Biz yeşil bir kent meydana getirmek için her yıl yaptığımız fidan dikme kampanyamızı bu şekilde başlattık. Sezon boyunca Nilüfer’deki ağaçlandırma alanlarımıza 3 bin fidan dikeceğiz. Çevre duyarlılığı olan herkesi de bu kampanyaya katılmaya çağırıyoruz” dedi.

iha
Yayın Tarihi : 29 Aralık 2008 Pazartesi 18:24:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?