7
Mayıs
2024
Salı
BURSA

Çan Deresi arıtma tesisleri açıldı

Bursa'nın Mustafakemalpaşa Belediyesi'nin "20 yıllık rüya, 50 yıllık gelecek" sloganıyla yaptırdığı Çan Deresi İçme Suyu Arıtma Tesisleri, hizmete girdi. 

Arıtma tesislerinin açılış törenine Yurt Partisi Genel Başkanı Sadettin Tantan, Kaymakam Adem Saçan, siyasi parti ilçe başkanları, daire amirleri ve ilçe halkı katıldı. 

Belediye Başkanı Hayri Öztetikler, "İnsanlığın yaşadığı en büyük sorun, küresel ısınma ve aşırı nüfus artışıdır. Suyun yerine bir başka maddenin koyulması mümkün değildir. Su ve suyun paylaşımı gelecekte ülkeler arasında en büyük mesele olacaktır. Türkiye, su kaynakları bakımından zengin bir ülkedir. Fakat nüfusu da hızla artan bir ülkedir. Nüfus ile tarım ve sanayide gelişmeler arttıkça su ihtiyacı da artmaktadır. Hesaplarımızı bugüne göre değil, geleceğe göre yapmalı, planlamalı, stratejiler oluşturmalıyız. Bizlerden önce projelendirilen Çan Deresi içme suyu yatırımına başlangıç yaptık. Projenin ilk aşaması olan kaynağından kente getirilmesi (38 km), çok zor arazi şartlarına rağmen tamamlanmıştır. 2. etabı olan arıtma tesisi ise bugün tamamlanarak hizmete girmektedir. 3. ve son aşaması ise şehir içi şebeke hatlarının yenilenmesi ve 7500 tonluk merkez depo kurulması çalışmalarıdır. Şu an her birinin projesi hazır ve program çerçevesinde çalışmalarına başlanacak durumdadır. İhtiyaç fazlası olan suyla belde belediyeleri ve köylerimizin de su meselesine çözüm getirilmeye çalışılmıştır. Bugüne kadar yapılan yatırım 3 milyon 750 bin YTL arıtma tesisi olmak üzere 10 milyon YTL'dir. İşin önemli bir boyutu da tüm bu maliyetler için Mustafakemalpaşa Belediyesi'nin kendi kaynaklarını kullanmış olmasıdır. Yani sizlerin paralarıyla gelecek için önemli bir yatırım yaptık. Sizlerden beklediğimiz ise suyumuza sahip çıkmanız, tasarruflu kullanmanız, boşa harcanmamasını sağlamanızdır" dedi. 

Sadettin Tantan da, "Bugün burada çok güzel bir tesisi açıyoruz. Bu çok güzel bir eser. Belediye Başkanı'nı ve meclis üyelerini kutluyorum" diye konuştu.

"PKK'LILAR MAALESEF MECLİS'E GİRDİ" 

Avrupa'da suya yönelik bir tehdidin terör suçu olarak kabul edildiğini hatırlatan Tantan, şunları söyledi: "Türkiye'de bu yok. PKK'lılar maalesef Meclis'e girdi. Bunları bitirmenin yollarını biliyorlar. Mersin Gümrüğü'nden geçiniyorlar. Bunu bu hükümet de biliyor, bunların raporları var. Biz niye korku içinde yaşayacağız? Hükümet önemli yasalar çıkartamıyor, PKK'nın bütün mal varlığına el koymuyor. Buna hiç kimse bir şey söyleyemez. Muhalefete de iş düşüyor ama onlar da uyuyor. Evet bugün dünya da maalesef tehdit altında, bu tehditlere karşı milletimiz ortak hareket etmeli. Birtakım sıkıntılar olabilir fakat bütün siyasi partilere görev düşüyor. Tüm kamu görevlileri, özel şirketler, bu olayda birlik olmalıyız, kavga ortamında yaşarsak ilerleyemeyiz. Türkiye'de yıllardan beri kirli siyasetle kimliksiz siyaset yapan kişilerin fotoğraflarını görüyoruz. İnanıyorum ki halkı iktidara taşıyan sizlersiniz. Bugün geçmişten daha fazla cesur olmaya, daha kararlı olmaya, irademizi iktidara taşımaya daha kararlı olmalıyız. 'Bana ne' diyemezsiniz, 'Bize ne' diyemezsiniz. Allah'ın emrini görmezlikten gelemeyiz. Aklını özgürce kullanacaksın, aklını doğru kullanırken asla doğruluktan şaşmayacaksın, asla paylaşımdan şaşmayacaksın, asla çalışmaktan şaşmayacaksın, doğru karar ile iktidarı belirleyeceksiniz."

İHA
Yayın Tarihi : 1 Kasım 2008 Cumartesi 18:21:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?