8
Mayıs
2024
Çarşamba
BURSA

Canaydın'dan Terim'e destek

Galatasaray'ın eski Başkanı Özhan Canaydın, Fatih Terim'in Milli Takım'daki görev zamanının uzatılması için yeni bir sözleşme yapılması gerektiğini belirterek, aldığı maaşın dünya futbol piyasasına göre normal olduğunu söyledi. 

Bursa'daki yeğeni Ahmet Akhan'ın nikah törenine katılan Galatasaray eski Başkanı Özhan Canaydın, Fatih Terim'e destek çıktı. Milli Takım antrenörlüğü için sözleşmesinin uzatılması gerektiğini ifade eden Canaydın, "Fatih Hoca Türkiye için bir değer ve mutlaka milli takımdaki görevine devam etmeli. Son günlerde aldığı maaş konuşuluyor. Dünyanın her yerinde bu seviyedeki antrenörler 2 milyon doların üzerinde para alıyor. Terim'le biz 2002 yılında anlaştığımızda Milan'da 2,5 milyon dolar net para alıyordu. 

Bize fedakarlık yaptı ve anlaştı. Bugün genel piyasada bu parayı gösteriyor. Dünya ve Avrupa 3'sü Türkiye Milli Takımı'nın antrenörünün bu değerde para alması normal. Aldığı para aylığa bölünüyor. Futbol dünyasında bu seviyede bir antrenörün minimum 2.5, maksimum 3.5 milyon dolar alıyor" dedi.

GALATASARAY TOPARLANACAK
Canaydın, Galatasaray'ın milli takıma en çok oyuncu verdiğini belirterek, "Bugün Galatasaray'da olanlar her takımda oluyor. 3 büyük takımda da yönetimler aynı sancıyla uğraşıyor. Yönetimler bunun üstesinden gelir. Galatasaray'da yabancılarda milli takımlarında oynadı ve kampa geç katıldı. Hazırlık döneminde bir bunalım yaşandığı doğru ancak Galatasaray 8-10 maç sonra bu dönemi atlatacaktır. Önemli olan bu kadar zamanda dimdik ayakta durmasıdır" diye konuştu. 

Anadolu takımlarının maddi gücünün arttıkça büyük takımlarla yarışabileceğini açıklayan Canaydın, "Türk futbolunun kalkınması bu yoldan geçiyor. Artık Anadolu takımlarının da büyük hedeflere oynaması gerekiyor. 4 büyüklerde gelirlerinden fedakarlık ederek, Anadolu takımlarına kaymasını canı gönülden istiyor" şeklinde konuştu. 

Canaydın, Feldkamp ile anlaşıldığı sorusu üzerine resmi bir açıklama olmadığını Feldkamp'ın eski takımı için bazı bilgiler vermesinin doğal olduğunu sözlerine ekledi.

iha
Yayın Tarihi : 18 Ekim 2008 Cumartesi 17:42:13
Güncelleme :18 Ekim 2008 Cumartesi 17:44:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?