7
Mayıs
2024
Salı
BURSA

Cankılıç aday adaylığını resmileştirdi

Ekim ayında AK Parti'den Nilüfer Belediye Başkanlığı için aday adaylığını açıklayan Cennet Cankılıç, İlçe Başkanı Metin Düvencioğlu ile bir araya gelerek resmi başvuruda bulundu.

Nilüfer İlçe Teşkilatı'nda düzenlenen toplantıda Cennet Cankılıç, belediye başkanlığı aday adaylığı için resmi başvurusunu yaptı. Aday adaylığını açıkladığı sırada AK Parti'nin seçim çalışmalarının başlamadığı için resmi başvuruda bulunamadığını açıklayan Cankılıç, "Temsil ettiğim partinin 'insanı yaşat ki, devlet yaşasın' ilkesine dayalı belediyecilik anlayışını Nilüfer ile tanıştırma gayesindeyim. Siyaset ve ekonomik kalkınma yerelden başlar. Mahalli idareler insanımızın devletle ilk karşılaştığı kurumlardır. Nilüfer bugüne kadar belediyecilik anlamında hak ettiği hizmeti alamadı. Nilüfer'i diğer belediyeler gibi AK belediyecilikle tanıştıracağız" dedi.
Kadınlığına güvenerek yola çıkmadığını ifade eden Cankılıç, "Başbakanımızın önümüzdeki seçimlerde bayan adayların siyasi kadrolarda fazlasıyla yer alması gerektiği sözlerine katılarak, bir bayan aday olarak kendime güvence görüyorum. Bursa'nın siyasi tarihinde ilk defa bir bayan belediye başkanı olarak yer alacağıma inanıyorum" diye konuştu.

Nilüfer İlçe Başkanı Metin Düvencioğlu ise AK Parti'nin siyasetin ezberini bozan bir anlayışla hareket ettiğini belirterek, yerel seçimlerde parti olarak Bursa ve ilçelerinde başarıya ulaşacaklarını ifade etti.

İHA
Yayın Tarihi : 30 Aralık 2008 Salı 16:38:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?