7
Mayıs
2024
Salı
BURSA

Cavit Çağlar'a yeni şok!

İşadamı Cavit Çağlar'ın borçlarından dolayı geçen hafta sahibi olduğu Nergis Havacılık'ın 2 helikopterine el koyan TMSF yetkilileri, bugün de Bursa'da bölgesel yayın yapan televizyon, radyo ve gazetesine el koydu.

TMSF yetkilileri bu sabah Çağlar Grubu'na dahil olan Olay Radyo ve Televizyon Yayıncılık A.Ş. ile Olay Basın ve Yayıncılık A.Ş.'ye giderek, yönetim ve denetimi devraldı. TMSF yetkilileri, kamu alacaklarını tahsil edebilmek amacıyla, hakim ortakların doğrudan veya dolaylı sahip oldukları varlıklarla ilgili inceleme ve araştırmalarına yoğun bir şekilde devam ettiğini söyledi.

Ortaklık ve yönetim yapısıyla Çağlar Grubu'na dahil olan Olay Radyo ve Televizyon Yayıncılık A.Ş. ile Olay Basın ve Yayıncılık A.Ş. şirketlerinde yapılan incelemeler sonucu, banka kaynağı aktarıldığı tespit edildiği söyleyen TMSF yetkilileri, bu şirketlerin yönetim ve denetiminin devralındığını söyledi.

TMSF'den yapılan konuya ilişkin yazılı açıklamada şöyle denildi:

“Nergis Grubu hakim hissedarı Cavit Çağlar ile Fon alacaklarının tahsil edilmesine ilişkin olarak, 06.03.2008 günü tekstil firmaları dışında grubun protokole dahil olan ve olmayan varlıklarının değerlendirilmesini teminen yapıcı bir öngörüşme gerçekleştirilmiştir. TMSF, kendisine kanunlarla verilen görev ve yetkiler çerçevesinde, kamu alacaklarının en yüksek değerle tahsili ve Fona devredilen bankaların kamuya maliyetinin asgari seviyelere indirilmesi prensibiyle çalışmalarına etkin ve kararlı bir şekilde devam etmektedir.”

Basından
Yayın Tarihi : 7 Mart 2008 Cuma 11:39:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?