7
Mayıs
2024
Salı
BURSA

Çelik'ten toplu görüşme açıklaması

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, hükümetin yaptığı zam ve düzenlemelerin memurlar tarafından takdirle karşılandığını söyledi. 

Gemlik'te Celal Bayar'ı anma törenlerine katılan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, tören sonrası bir kahvede basın mensuplarının sorularını cevapladı. Memur sendikalarıyla hükümetin görüşmesinin devam ettiğini belirten Çelik, "Ay sonuna kadar bir süre var. Büyük anlamda sağlıklı bir değerlendirme süreci yaşanıyor. Öyle tahmin ediyorum ki, önümüzdeki hafta içinde bakanlar kurulunda bir değerlendirme yapılacak. Ona göre de nihai bir karar alınır. Fakat görüşmelerin öncesinde hükümetin memur maaşlarına yaptığı zam, ayarlama ve düzenlemeler, alt gelir gruplarını yukarı taşıma konusunda attığı adımlar, öyle tahmin ediyorum ki memur kardeşlerimiz başta olmak üzere tüm vatandaşlarımız tarafından takdirle karşılanmıştır" dedi. 

Hafta içinde memur konfederasyonu başkanlarıyla yaptığı görüşmede büyük bir memnuniyet uyandığını gördüğünü anlatan Çelik, şöyle konuştu: "Dilerim ki bu toplu görüşmeler olumlu ve sağlıklı bir şekilde sonuçlanır. Amacımız Türkiye şartlarını genişletmek, bu imkanları işçi ve memurlarımıza dönük kullanmaktır. Bu arada geçen 5- 6 yıllık iktidar döneminde, ücretlerin nerelerden geldiğini, işçi ve memurun enflasyona ezdirilmediğini herkes bilmektedir."

İHA
Yayın Tarihi : 22 Ağustos 2008 Cuma 16:45:14
Güncelleme :22 Ağustos 2008 Cuma 16:55:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?