7
Mayıs
2024
Salı
BURSA

Ceviz büyüklüğünde dolu yağdı

Bursa'nın İznik ilçesinde etkili olan şiddetli yağmurla birlikte yağan ceviz büyüklüğündeki dolu nedeniyle, çok sayıda ev ve işyerinin camları kırıldı, ağaçlar devrildi. 

Bursa'da dün etkili olan şiddetli yağmur, İznik ilçesinde de hayatı felç etti. Aniden ortaya çıkan fırtınanın ardından başlayan sağanak yağış ilçeyi göle çevirdi. Şiddetli rüzgar ve yağmurla birlikte yağan ceviz büyüklüğündeki dolu nedeniyle tarım ürünleri büyük ölçüde zarar görürken, ev ve işyerlerinin camları kırıldı, bazılarının çatısı uçtu. Fırtına sebebiyle ağaçlar devrilirken, araçların kaportaları hasar gördü. Kurşun hızıyla yere düşen iri dolu taneleri ve fırtınanın şiddeti ilçe ve köylerde büyük zarara yol açtı.
 
Yağmura hazırlıksız yakalanan pazar esnafının malları telef oldu. Pazarcı esnafı ve alışveriş yapan halk büyük panik yaşarken, elektriklerin sık sık kesildi. Okul idarecileri, kesilen elektrik sebebiyle eğitime bir süre ara verdi. İznik Ziraat Odası Başkanı Vahit Mutlu, doğal felaketin tarım alanlarındaki zararının büyük boyutta olduğunu söyleyerek, "Zarar gören ürünlerin başında, zeytin, üzüm, patlıcan, domates, elma, armut ve ayva gelmektedir. Dolunun verdiği zararın 60 milyon YTL olduğunu tahmin ediyoruz'' dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 18 Eylül 2008 Perşembe 12:25:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?