8
Mayıs
2024
Çarşamba
BURSA

Ceza rekortmeni başkomiser

Bursa'da, 4 ay önce gerçekleştirilen 'Yaprak Dökümü 16' adlı operasyonda, aralarında polis ve jandarma görevlileri ile kamyon sürücüsü ve şirket sahiplerinin de bulunduğu 36'sı tutuklu toplam 86 kişinin yargılanmasına başlandı. 

4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde, "resmi belgede sahtecilik, rüşvet ve suç işlemek için örgüt kurmak" suçlarından haklarında toplam bin 351 yıla kadar hapisleri talep edilen 86 kişiden ilk duruşmaya tutuklu olan 36'sı çağırıldı. Polisin 6 aylık takibi sonucunda gerçekleştirdiği "Yaprak Dökümü 16" adlı operasyonu kapsamında yüksek tonajlı kamyonlara rüşvet karşılığı göz yumdukları iddia edilen 4'ü jandarma, 20'si polis, 12'si de şirket sahibi ve kamyon sürücüsü toplam 36 tutuklu sanık bugün ilk kez hakim karşısına çıktı. 3 aydır tutuklu olan yakınlarını görebilmek için duruşma salonuna akın eden vatandaşlara oturmak için yer kalmadı. Sanık ve müdahil vekili olarak 30 avukatın hazır bulunduğu davada 2 kez mola verildi. 

Mahkeme heyetine saygılar sunarak ifadesine başlayan ve çete lideri olmakla suçlanan Karacabey Bölge Trafik İstasyonu Amiri Başkomiser D.A., Türkiye'nin en fazla ceza kesen istasyonu olarak rekor kırdıklarını belirterek, "İstasyondaki 56 polis memurundan sorumluyum. 34 yıllık memurum. Hiçbir sabıkam bulunmamaktadır. Türkiye'deki 450 istasyon arasında en fazla ceza kesen istasyon olarak rekor kırdık. İstasyonun amiri olan ben, şayet iddia edildiği gibi rüşvet almış olsam nasıl rekor kıracaktık. Prostat ameliyatı olacaktım. Sondaj takılı halde beni gözaltına aldılar. Suçsuzum, örgüt suçlamasını da kabul etmiyorum. Hakkımdaki iddialar asılsızdır" dedi. 

Başkomiserin avukatı Sinan Yumitkan ise "Müvekkilim kendisine rüşvet teklif edenler hakkında gerekli müracaatlarda bulunmuştur. Bu konuda müdahil olduğu ağır ceza mahkemelerinde davalar bulunmaktadır. Müvekkilim suçsuzdur, iddialar asılsız ve dayanaksızdır. Rüşvet almakla suçlanan sanığın mal varlığında hiç bir artış bulunmamaktadır. Ebe olan eşi ve çalışan 2 çocuğuyla birlikte girdikleri kooperatiften daha yeni ev sahibi olmuşlar, kendilerine hediye olarak verilen ve banyoya yaydıkları 20 YTL'lik yolluk bile rüşvet belgesi olarak dosyaya konulmuş. Rahatsızlığı olan müvekkilimin tahliyesini talep ediyorum" diye konuştu. 

Diğer polis ve jandarma görevlileri de haklarındaki iddiaları reddederken, şirket sahibi ve kamyon sürücüleri de ekiplere rüşvet verdiklerini yalanladı. Müvekkillerinin suçsuz olduklarını belirten sanık avukatları ise, 3 aydır tutuklu olan müvekkillerinin tahliyelerini talep etti. 

Sanıkların çokluğu sebebiyle celseye 2 kez ara vermek zorunda kalan mahkeme, duruşmayı yarına erteledi. Yarın da tutuksuz 40 sanığı dinleyecek olan mahkeme, tutuklu sanıkların durumunu gözden geçirecek.

.
Yayın Tarihi : 25 Haziran 2008 Çarşamba 18:43:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?