7
Mayıs
2024
Salı
BURSA

Cezaevinde görev değişimi

İstanbul Ümraniye Kapalı Cezaevi Müdürü Abdulkadir Öztüfekçi, Bursa E Tipi Cezaevi Müdürlüğü'ne tayin edildi. 9 yıldır Bursa E Tipi Cezaevi'nin müdürlüğünü yürüten Ali Şanoğlu ise Gemlik Açık Cezaevi'ne müdür olurken, "Bir zindan olarak aldığım cezaevini eğitim ve kültür merkezi haline dönüştürdük" dedi. 

İstanbul Ümraniye Cezaevi Müdürü Abdulkadir Öztüfekçi, Türkiye'nin ilk web siteli cezaevi unvanını elinde bulunduran Bursa E Tipi Kapalı Cezaevi Müdürlüğü'ne getirildi. Kendi talebi doğrultusunda Bursa'ya geldiğini ifade eden Öztüfekçi, "Bursa çok güzel bir şehir, severek çalışacağım. Ali Şanoğlu iyi bir müdürdü. Amacım Bursa cezaevini, onun bıraktığı yerden daha ileriye taşımaktır" diye konuştu. 

Kahramanmaraş Cezaevi Müdürlüğü döneminde sahte belge düzenleyerek menfaat temin ettiği ve görevini kötüye kullandığı iddiasıyla hakkında Kahramanmaraş 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde açılan davadan beraat eden Öztüfekçi, "Ben 20 yıldır görev yapıyorum. Komploya kurban gittim. Fındık kabuğunu doldurmayacak iddialardı. Meyve veren ağaç taşladır. Nasıl bir insan olduğumu çalışmalarımla öğreneksiniz" dedi.

"ZİNDANDAN ETİĞİM VE KÜLTÜR MERKEZİNE" 

Bursa E Tipi Kapalı Cezaevi'nin 9 yıldır müdürlüğünü yürüten Ali Şanoğlu ise şöyle konuştu. "Bir zindan olarak aldığım cezaevini eğitim ve kültür merkezi haline getirdikten sonra teslim ediyorum. Bursa cezaevi adete meslek edindirme merkezi haline geldi. Aynı özveriyle Gemlik Açık Cezaevi'nde de görevimi yürüteceğim".

İHA
Yayın Tarihi : 11 Ağustos 2008 Pazartesi 13:40:47
Güncelleme :11 Ağustos 2008 Pazartesi 13:46:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?