7
Mayıs
2024
Salı
BURSA

Cezaevinde iftar yemeği

Bursa'da, 30 Ağustos Zafer Bayramı kapsamında tiyatrocu mahkumlar, cezaevinde 'zafere giderken' adlı oyunu sergiledi. Oyun öncesinde mahkumların da aralarında bulunduğu davetlilere iftar verildi. 

Bursa E Tipi Cezaevi'nde 30 Ağustos Zafer Bayramı etkinlikleri kapsamında ilk olarak mahkum ve cezaevi personeline iftar yemeği verildi. Yemeğe katılan mahkumların çoğunun çocuk suçlular olması gözlerden kaçmadı. Cezaevindeki iftara katılan Vali Yardımcısı Mustafa Ayhan, Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Er, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Recai Ekmekçi ve Adli Yargı Adalet Komisyonu Başkanı Mustafa Necati Türe, cezaevindeki görevini başarıyla yürüttükten sonra 2007-2008 tarihlerinde emekliye ayrılan 20 cezaevi personeline teşekkürname ve hediyelerini takdim etti. 

Ardından tiyatro salonuna geçen konuklar, mahkumların sahnelediği 'Zafere Giderken' adlı oyunu izledi. Bir Mehmetçiğin, rehin aldığı düşman askeri tarafından haince şehit edilişini konu alan oyun izleyenleri duygulandırdı. Tiyatrocu hükümlüler, profesyonel tiyatro sanatçılarını aratmayan performanslarıyla büyük alkış aldı. Gardiyanların oyun sırasında geniş güvenlik önlemi alması gözden kaçmadı. 

Törende konuşan Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Er, kutlamaların Ramazan ayına rastlaması sebebiyle itfar yemeği de verdiklerini belirterek, "Oyunlarını izlediğimiz kişilerin hepsi burada ceza almış hükümlü arkadaşlarımız. Ben onlara misafir diyorum. Çünkü zamanı gelince gidecekler. Onların hepsini topluma kazandırmak gerek. Onlar içimizden biri. Belki tiyatroya gitmeyi bırakın önünden dahi geçmemiş insanların performansını gördük, 1.5 saatlik oyunu ezberleyip bize sundular" dedi. 

Bunun çok kolay olmadığını anlatan Er, sözlerine şöyle devam etti: "Bu onların azmini gösteriyor. Düşüncemiz bu azmin buradan çıktıktan sonra da devam etmesi. İçimizden biri olduklarını kabullenmeleridir. Nitekim öyle olacaktır. Çünkü burası bir okul, eğitim kurumu. O yüzden İl Milli Eğitim Müdürümüz Atilla Gülsar da aramızda."
Oyunun ardından Başsavcı Er, Tiyatro Hocası Ertuğ Bayraktar tarafından çalıştırılan tiyatrocu mahkumlara teşekkür belgesi ve çiçek vererek tebrik etti. Gösteriyi tutuklu ve hükümlülerin yanı sıra göreve yeni atanan E Tipi Ceza İnfaz Kurumu Müdürü Abdulkadir Öztüfekçi ve eski Müdür Ali Şanoğlu, hakim ve savcılar izledi.

İHA
Yayın Tarihi : 10 Eylül 2008 Çarşamba 11:56:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?