7
Mayıs
2024
Salı
BURSA

Cezaevinde şüpheli ölüm

İzmit'te pencere tartışması yüzünden 2 kişiyi öldürüp 3 kişiyi yaraladığı iddiasıyla 36 yıl hapis cezasına çarptırılan mahkum, yattığı Bursa H Tipi Cezaevi'nde hayatını kaybetti. 

Edinilen bilgiye göre, 17 Ağustos depreminden sonra Uzunçiftlik Mahallesi'nde prefabrik konut yapan komşuları Rahmi Pınar ile Lütfiye Pınar'ı, kendi evine doğru pencere açtıkları için öldürüp, Salim Pınar, Saim Pınar ve Ali Pınar'ı da yaraladığı iddiasıyla 36 yıl hapis cezasına çarptırılan Halil İbrahim Uzuner, hükümlü olarak kaldığı Bursa H Tipi Cezaevi'nde hayatını kaybetti. 5 yıl önce hakkında verilen 36 yıllık mahkumiyet kararıyla yıkılan 75 yaşındaki eski muhtar, Çankırı Cezaevi'nde bir süre
yattıktan sonra Bursa H Tipi'ne nakledildi. 

Dün kaldığı koğuşta aniden kalp krizi geçiren Uzuner, yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Olayla ilgili soruşturma başlatan savcılık, cezaevinde incelemelerde bulundu. Yaşlı hükümlünün cesedi, otopsi için Adli Tıp Kurumu'na kaldırıldı. İnfaz yasasına göre toplam 14 yıl 6 ay yatacak olan hükümlünün 5 yıllık cezasının bittiği, geriye 9 yıllık daha cezasının kaldığı öğrenildi.

.
Yayın Tarihi : 18 Haziran 2008 Çarşamba 15:04:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?