7
Mayıs
2024
Salı
BURSA

'Change' çetesine darbe

Bursa'da, otoparka çekilen araçların şasi numaralarını sökerek, çalıntı veya hacizli araçlara taktıkları iddia edilen 15 kişilik çete çökertildi. 

Edinilen bilgiye göre, Bursa İl Jandarma Komutanlığı'nın düzenlediği operasyonda, birbiriyle bağlantılı iki ayrı suç örgütünün üyeleri gözaltına alındı. 

Jandarma ekipleri yaptıkları istihbarat çalışması sonucunda, Bursa'da hurdaya ayırdıkları, kaza yaptıkları ya da başka bir sebeple güvenlik güçlerince bağlanarak otoparka çekilen araçların motorlarının ve şasi numaraları sökülerek çalıntı ya da icra yoluyla satın alınan araçlara takıldığı ve bu araçların satıldığı bilgisine ulaştı. Olayla ilgisi olduğu
öne sürülen kişileri takibe alan jandarma, 11 Mart 2008'den bu yana devam eden çalışmaların ardından işin örgüt halinde yapıldığını, örgütün liderliğini ise aynı suçtan Mersin Kapalı Cezaevi'nde bulunan M.A.S. ile M.D'nin yaptığını belirledi. 

Örgütün, işlerini kamu görevlilerinin de aralarında bulunduğu başka bir örgütün üyeleriyle bağlantılı olarak yürüttüğü, G.K. liderliğindeki bu örgütün üyelerinin, rüşvet karşılığı diğer örgütün üyelerine yardımcı olarak görevi kötüye kullandıkları da anlaşıldı. 

Bursa İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, merkez Osmangazi, Nilüfer, Yıldırım, Kestel ve Mustafakemalpaşa ilçelerinde 20 adrese eş zamanlı operasyon düzenledi. 

Operasyonda, iki suç örgütünün liderleri olduğu öne sürülen M.D. ve G.K. ile Kestel İcra Müdürü S.E., Yenişehir İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme ve Bölge Trafik İstasyonu Amirliği'nde görevli komiserler Y.Y. ve B.S., Bursa Emniyet Müdürlüğü'nde görevli polis memuru İ.Ö., Bursa İl Jandarma Komutanlığı'nda görevli Astsubay A.A. ile O.D., S.D., K.O., R.T., T.C., İ.D., A.K. ve E.C. gözaltına alındı. 

Operasyonda 1 av tüfeği, biri kuru sıkı 3 tabanca, 127 mermi, Erzurum'un Hınıs ilçesi noter başkatipliğine ait mühür, 10 adet çalıntı araçlara ait olduğu belirlenen motor ve şasi numarası, hacizli araçları gösteren 114 gazete kupürü ele geçirildi. Operasyon kapsamında bine yakın aracın araştırıldığı, çok sayıda mağdurun ifadesine başvurulduğu belirtildi. Zanlılardan polis memuru İ.Ö.'nün ifadesi alındıktan sonra serbest bırakıldığı, diğer zanlıların sorgulamalarının tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edilecekleri bildirildi.

İHA
Yayın Tarihi : 17 Ekim 2008 Cuma 17:47:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?