7
Mayıs
2024
Salı
BURSA

CHP'li Demirel öğretmeniyle buluştu

CHP Bursa Milletvekili Kemal Demirel, 41 yıl önce kendisine eğitim veren ilköğretim öğretmeniyle eski okulunda bir araya geldi. 

Milletvekili Demirel'in eğitim hayatını değerlendiren emekli sınıf öğretmeni Mualla Tezcan, "Kemal, küçükken çok yaramaz ve vasat bir öğrenciydi" dedi. 

CHP Bursa Milletvekili Kemal Demirel, ilköğretim hayatında eğitim gördüğü Süleyman Çelebi İlköğretim Okulu'ndaki eski sınıf öğretmeni 78 yaşındaki Mualla Tezcan ile bir araya gelerek hasret giderdi. Öğretmenin elini öpen Milletvekili Demirel, eski eğitmenine bir buket çiçek hediye etti. İlköğretim 4. ve 5. sınıfta öğretmeni olan Mulla Tezcan'ı çok sevdiğini belirten Demirel, öğretmeni ile bir araya gelmekten dolayı mutlu olduğunu söyledi. İlköğretim hayatının ardından eğitimine devam ettiğini kaydeden Demirel, öğretmeni ile tesadüfen karşılaştığını dile getirdi.
 
Demirel, "Öğretmenimi tekrar görmek beni çok duygulandırdı. En çok sevdiğim öğretmenimin yaşadığını görmek çok güzel. Annemden sonra öz annem olarak gördüğüm Mualla öğretmenim, bana eğitim konusunda çok öğüt verdi" diye konuştu.
33 yıllık öğretmen Mualla Tezcan, kendi öğrencisinin bir milletvekili olmasından büyük mutluluk duyduğunu söyleyerek, Demirel'in derslerinde başarılı bir öğrenci olduğunu ifade etti. Öğrencisini tekrar görmekten dolayı mutlu olduğunu belirten Tezcan, Milletvekili Demirel'in çok yaramaz ve vasat bir öğrenci olduğunu vurguladı. 

Demirel'in çok hareketli olduğunun altını çizen emekli öğretmen Tezcan, "Kemal, küçükken çok aktif ve kıpır kıpırdı. Hep kendisine sakin ol derdim. Derslerinde başarılı idi ama çok haylaz olduğundan vasat bir öğrenciydi. Sürekli hasta olacaksın derdim. Ama o hep koşardı" şeklinde konuştu. 

Kendisinin çok hareketli bir öğrenci olduğunu da söyleyen Demirel, kafasında ilköğretim hayatından kalma iki ayrı yara izinin olduğunu da söyledi. 

Konuşmaların ardından Süleyman Çelebi İlköğretim Okulu'nda 1. sınıfa başlayan öğrencileri ziyaret eden Milletvekili Demirel, öğrencilere çikolata ve hikaye kitabı armağan etti.

İHA
Yayın Tarihi : 1 Eylül 2008 Pazartesi 14:06:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?