7
Mayıs
2024
Salı
BURSA

CHP'li Demirel'den esnafa ziyaret

Taksici esnafından otomobil alımlarında bir kereye mahsus ÖTV ve KDV'nin kaldırılmasıyla ilgili kanun teklifi veren ancak bu teklifi Mecliste reddedilen Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Bursa Milletvekili Kemal Demirel, dün gece yarısı Kent Meydanı'ndaki taksici esnafını ziyaret etti. 

Taksicilerin güvenlik sıkıntısı yaşadığını ve araçların yenilenmesiyle bunun aşılabileceğini anlatan Kemal Demirel, "Son 2 yılda Türkiye genelinde 160 taksici olaylar sonucu hayatını kaybetmiş. Türkiye'de 90 bin taksi var. 300-400 bin kişi bu işten ekmek yiyor. Taksici esnafımız güvenlik sorunu yaşıyor. Eğer araçlarını yenileyebilirlerse hem kaliteli hizmet verecekler, hem de güvenlik sorununu aşacaklar. Otomotivin kalbi olan Bursa'da da işçi çıkarmaları ortadan kalkacak. Kriz bir nebze olsun aşılmış olacak" dedi. 

Kanun teklifinin derek meclis gündemine geldiğini ancak oylamada reddedildiğini hatırlatan Kemal Demirel, "Taksici esnafına dün gece gelişmeleri anlattım. Gecenin yarısında taksici esnafının sıkıntılarını, dertlerini ve karşı karşıya geldikleri sorunları bizzat yerinde dinledim. O saatlerde bu insanlar her türlü güvenlikten uzak, arabası ve kendisi başbaşa kalmış ekmek parası kazanmaya çalışıyorlar. Bunu yaparken de herhangi bir can ve mal güvenliği yok. Can ve mal güvenliğinin sağlanması için araçların yenilenmesi ve bu noktada da ÖTV ve KDV'den muaf tutulması, onlara ekonomik anlamda bir katkı sağlayacak. Hem de kendi güvenlikleri bu anlamda sağlanmış olacak. Şu anda ekonomik kriz var. Bu ekonomik krizi aşma noktasında bir çıkış yolu olabilir. Otomotivde de büyük sıkıntılar yaşanıyor" diye konuştu. 

Taksici esnafı ise meselelerini dinleyen Kemal Demirel'e ilgisinden dolayı teşekkür ettiler.

İHA
Yayın Tarihi : 4 Kasım 2008 Salı 13:58:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?