7
Mayıs
2024
Salı
BURSA

Çiçekçiler hünerlerini sergiledi

Dünyanın en büyük çiçek organizasyonu olan Teleflor'un Bursa Çiçekçiler Odası ile ortaklaşa düzenlediği 'çiçek yarışması'nda, çiçekçiler hünerlerini sergiledi. 

Dünyadaki 140 ülkede 73 bin üye iş yerinin birleşmesinden oluşan Teleflor, Bursa Çiçekçiler Odası ile ortaklaşa 'Çiçek Yarışması' düzenledi. Zafer Plaza'da düzenlenen yarışmada, 8 çiçekçi tüm yeteneklerini sergiledi. 

Vatandaşların büyük ilgi gösterdiği yarışmada yapılan birbirinden ilginç çiçek çalışmaları izleyenleri büyüledi. Toplam 4 kategoride mücadele eden çiçekçiler, ellerindeki malzemelerle ortaya şahane eserler çıkardı. 

Bu tür yarışmaları Türkiye'nin her ilinde gerçekleştirmeyi hedeflediklerini söyleyen İstanbul Çiçekçiler Odası Başkanı Mustafa Erengül, insanlara çiçekleri sevdirmek istediklerini belirtti. Dünyada yaşanan küresel krizden dolayı insanların sıkıntı çektiğini ifade eden Erengül, çiçeklerin insanlara sıkıntıları unutturabileceğini kaydetti. Çiçekçilik sektöründe binlerce insanın istihdam edildiğini vurgulayan Erengül, pazarı daha iyi değerlendirmek için bu tür aktiviteler düzenlemeye devam edeceklerini anlattı. Avrupa'da kişi başına harcanan çiçeğin 80-90 dolar civarında olduğunu vurgulayan Erengül, "Bizde ise hala 1 dolar bile değildir. Hedefimiz, ülkemizdeki insanlara çiçek kültürünü öğretmek ve birbirlerine çiçek verebilmelerini sağlamaktır. Çiçek sevgidir, şefkattir, ilgidir. Çiçek insanlara verilebilecek en güzel değerdir" dedi.
 
Yarışmada en çok 'Anıtkabir' ve 'akvaryumdan yapılma çiçek buketi' ilgi görürken, izleyenler cep telefonlarıyla çalışmaları kaydetti. Yaklaşık 4 saat süren yarışmanın sonunda, ilk 3'e giren çiçekçilere çeşitli ödüller verildi. Yarışma boyunca yapılan çiçekler ise yarışma sonunda Zafer Plaza ziyaretçilerine dağıtıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 7 Kasım 2008 Cuma 10:59:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?