7
Mayıs
2024
Salı
BURSA

Çimento müjdesi

İlk kez Türkiye’de bir çimento fabrikasının yapımı için halkın,siyasilerin,sivil toplum örgütleri,çevre örgütlerinin tam destek verdiği fabrikaya bütün engellemelere rağmen İl genel meclisinden izin verildi.

Bursa İl Özel idaresi meclis salonunda gurup kararından ardından yapılan oylamada fabrikanın yapımı ile ilgili 1/100.000 ölçekli çevre düzeni plan değişikliğini il genel meclisi tarafından salt çoğunlukla kabul edildi.

Kararın ardından bir açıklama yapan Akros A.Ş. Genel Müdürü Hakan Büyüksaraç Dünya’da ve Türkiye büyük bir kriz yaşanırken biz 200 milyon Euroluk yatırım yapmak için mücadele veriyoruz.

Hakan Büyüksaraç küresel kriz ortamında yerli ve yabancı ortaklarımızda hiç bir sapma olmadan yatırıma bir an önce başlamak için sabırsızlandığını söyledi.

Büyüksaraç bazı gecikmeler olsa bile ilk baharda, fabrikanın temelini atmak için hızla çalışmalarını sürdüklerini söyledi.işlemlere bu karardan sonra daha da hız vereceklerini söyleyen Akros Çimento A.Ş Genel Müdürü Hakan Büyüksarac istikrarın önemini vurgulayarak krizler Türkiye’ye tedbiri öğretti.Bankacılık sektörünün Ülkemizde çok sağlam olduğunu,real sektörün muhakkak desteklenmesinin gerektiğinin altını çizdi.

Bir ülkenin büyümesinde önemli rol oynayan yatırımcının önüne set yerine destek olunması gerektiğini vurgulayan,Büyüksaraç biz çektiğimiz sıkıntıları bir kenara bırakarak bundan sonra ülke ekonomisine ve insanlarımıza neler katabiliriz bunun hesaplarını yapmaya başladık diye konuştu.

Kararın ardından Yenişehir’de yaşayan vatandaşlar adalet er geç de olsa yerini buldu.Bu yatırım sayesinde ilçemiz ve bizler büyük ölçüde rahatlayacağız.Yatırım Ülkemize milletimize hayırlı olsun dediler.

Son yılların en büyük yatırımlarından biri olarak gösterilen Akros Çimento A.Ş İl Genel Meclisinden Sanayi imar iznini alarak yoluna devam ediyor.

Tayfun Sırman / Yenişehir KENTHABER
Yayın Tarihi : 9 Ekim 2008 Perşembe 18:22:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?