8
Mayıs
2024
Çarşamba
BURSA

Cinayet sanığına 17 yıl 7 ay hapis

Bursa'da kendisinden yardım isteyen kadının evinde çıkan kavgada öldürdüğü kişinin oğlunu da yaraladığı iddia edilen sanık, toplam 17 yıl 7 ay hapis cezasına çarptırıldı.

1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde "kasten adam öldürmek ve yaralama" suçlarından müebbet hapsi istenen tutuklu sanık H.G. (20), azmettirmekle suçlanan tutuksuz sanık H.O. (48) ile çıkan kavgada babalarıyla dost hayatı yaşadığı gerekçesiyle H.O.'yu yaraladığı iddia edilen maktulün iki oğlu M.M. (24) ve M.M. (21) son kez hakim karşısına çıktı.

Son sözü sorulan sanıklardan H.G. eski savunmalarını tekrar ettiğini belirtirken, babaları Ali M.'nin (65) öldüğü kavgada H.O.'yu yaraladıkları iddia edilen M.M. ve M.M. kardeşler, "Kavgada iki bıçak vardı. Biri de H.O.'nun elindeydi" diye konuştu.

Azmettirmekle suçlanan H.O. ise, "Diğer sanıkların söylediği doğru değildir. O kavgada ben de bıçakla yaralandım. Ben de sanık değil, mağdurum" diye konuştu.
Mahkeme tutuklu sanık H.G.'yi, "kasten adam öldürmek" suçundan 16 yıl 8 ay, M.M.'yi yaralamaktan ise 11 ay 7 gün hapis cezasına çarptırdı. H.O.'yu yaraladığı iddia edilen M.M., 1 yıl 5 ay 15 gün, kardeşi M.M. de 3 bin YTL para cezasına çarptırıldı. Azmettirmekle suçlanan H.O.'nun ise beraatına karar verildi.

7 ay önce, babaları Ali M.'nin dost hayatı yaşadığı kadının evini basıp ayrılmalarını isteyen M.M. ve kardeşi M.M., H.O. ile kavga etmeye başlamış, H.O. da arkadaşı H.G.'yi arayarak yardım istemişti. H.G.'nin de eve gelmesiyle büyüyen olayda bıçaklar konuşmuştu. Ali M. ölürken, birlikte yaşadığı kadın H.O. ve maktulün oğlu M.M. yaralanmıştı.

İHA
Yayın Tarihi : 31 Aralık 2008 Çarşamba 11:55:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?