8
Mayıs
2024
Çarşamba
BURSA

Cinayetteki çelişki çözüldü

Bursa'da kız kaçırma meselesi yüzünden bir kişinin sokak ortasında kurşun yağmuruna tutularak öldürülmesinin ardından kaçırılan kızın kardeşi, "cinayeti ben işledim" diyerek jandarmaya teslim oldu. 

Şahsın çelişkili ifadeleriyle olayın seyrini değiştirmeye çalıştığını anlayan jandarma, cinayetin asıl failleri oldukları belirlenen 3 zanlıdan 2'sini yakaladı. 

Edinilen bilgiye göre 2 gece önce merkez Yıldırım İlçesi Hacivat Mahallesi 349'uncu sokak üzerinde meydana gelen olayda, bir kişi sokak ortasında kurşuna dizilerek öldürüldü. Cinayet mahallinde 13 adet boş kovan bulan jandarma olay yerinin 50 metre ilerisinde de tek edilmiş 16 CLC 75 plakalı bir kamyonette inceleme yaptı.
Soruşturmayı derinleştiren jandarma, öldürülen Şaban Özçimen'in yeğeni C.Ö.'nün, sevdiği kız olan K.K.'yı kaçırdığını belirledi. Bunun üzerine K.K.'nın yakınları D.G. A.G. ve D.A.Ü.'nün, konuşma bahanesiyle Şaban Özçimen'i evden alarak, yolda öldürdükleri tespit edildi. 

Jandarma eşkallerini belirlemeye çalıştığı zanlıları yakalamaya çalışırken, kaçırılan K.K.'nın erkek kardeşi O.K. olayda kullanılan tabancayla birlikte cinayeti kendisinin işlediğini belirterek güvenlik güçlerine teslim oldu. Herkesin kafası karışırken, O.K.'nin çelişkili ifadelerinden şüphelenen jandarma gerçeği öğrendi. Cinayeti işleyen 3 şüphelinin suçu üstlenmesi için kendisine baskı yaptıklarını itiraf eden O.K., "Bu yüzden teslim oldum. Benim cinayetle ilgim yok" dedi. 

Şüphelilerin yakalanması için soruşturmayı derinleştiren jandarma 3 zanlıdan D.A.Ü, ve D.G. gerçekleştirdiği başarılı bir operasyonla gözaltına aldı. Kaçmayı başaran diğer zanlının yakalanması için çalışmalar sürüyor.

.
Yayın Tarihi : 29 Mart 2008 Cumartesi 15:12:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?