8
Mayıs
2024
Çarşamba
BURSA

Clio Grand Tour gün sayıyor

Oyak Renault’nun ilk Türk Genel Müdürü olarak dün göreve başlayan Tarık Tunalıoğlu, işbaşı yaptığı gün, sadece Bursa’da üretilen yeni Clio Grand Tour’un tanıtımını yaptı.

Türkiye lansmanı, üretildiği şehirde dün kapılarını açan Bursa Oto Show’da gerçekleştirilen Clio Grand Tour, 18 Nisan’dan itibaren satılmaya başlanacak.

Aracın tanıtım toplantısında konuşan Tunalıoğlu, son 10 yılda 11 milyar dolarlık ihracat ve 1.3 milyar doların üzerinde de yatırım yapan Oyak Renault’nun her yıl yeni bir modeli bantlardan indireceğini belirtti. Son 6 yılda fabrikanın üretimin üç katına, istihdamın da 6 bin 300’e ulaştığını hatırlatan Tunalıoğlu, “Renault 2009 Kontratı” uyarınca Bursa’ya görevler düştüğünü belirtti.

Grand Tour’a talep
Renault 2009 Kontratı gereği bu sürenin sonuna kadar 13’ü tamamen yeni olmak üzere toplam 26 modelin pazara sunulmasının hedeflediğini anımsatan Tunalıoğlu, şöyle devam etti:

“Oyak Renault’da her yıl yeni bir model olacak. Bugüne kadar her yıl zaten yeni bir projeyi ortaya koyduk. Bursa’da üretilecek modelin, mutlaka Türkiye pazarında çok satacak bir ürün olması gerekiyor. Türkiye’nin en çok satan iki modelini biz üretiyoruz. Bundan sonra da bu strateji aynen devam edecek.”

Tunalıoğlu, Bursa’da 3 modelin 5 farklı kasasını ürettiklerini de belirterek, “Fabrikanın esnek olması, farklı modelleri üretmemize imkan veriyor. Bu da bizim endüstriyel becerimizden kaynaklanıyor” diye konuştu. Ocak ayından itibaren 15 Avrupa ülkesinde satışa çıkan Clio Grand Tour’dan şimdiye kadar 20 bin adet ihraç edildiğini vurgulayan Tunalıoğlu, “Avrupa’da beklenenin üzerinde ilgiyle karşılaştık. Yüzde 90’ı ihracat olmak üzere yıllık 60 bin adet üretim hedefi koymuştuk. Ancak talep artışıyla bu rakamı yüzde 50 artırma karar verdik. Artışı, modeller arasında paylaştırarak sağlayacağız” ifadesini kullandı.

18 Nisan’da Türkiye’de satışa çıkacak Grand Tour, iki benzinli (1.2 lt / 65 HP, 1.4 lt /98 HP) ve iki de dizel (1.5 lt 65 ve 80 HP) motor seçeneklerine sahip. Fiyatıysa 27 bin YTL’den başlayacak.

Milliyet
Yayın Tarihi : 2 Nisan 2008 Çarşamba 12:05:57
Güncelleme :2 Nisan 2008 Çarşamba 12:14:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?