7
Mayıs
2024
Salı
BURSA

Çoban Bey kabri başında anıldı

Osmanlı Devleti'nin kurucusu Osman Gazi'nin oğlu Çoban Bey, Bursa'daki kabri başında düzenlenen törenle anıldı. 

Bu yıl 12.'si organize edilen Osman Gazi'nin oğlu Çoban Bey'i anma törenlerine; AK Parti Bursa milletvekili Mehmet Emin Tutan, Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin ve çok sayıda vatandaş katıldı. Okunan mevlid-i şerifin ardından vatandaşlara Çoban Bey'in hayatı hakkında bilgi verildi. 

Törende konuşan Başkan Keskin, Bursa'nın tarihi bir kent olduğunu vurgulayarak, "Bursa'nın 3 ana külliyesi olan Yeşil, Yıldırım ve Emirsultan Külliyeleri, Yıldırım'da bulunuyor. Tarihi eserlerimizin tamamına yakınını restore ettik. Kalan birkaçını da elden geçireceğiz. Örneğin Tohum Mektebi ve Cumalıkızık'ı şu günlerde elden geçiriyoruz. Tarihi eserler, ecdadımızın bu şehre vurduğu mühürlerdir. Bu tarih beldesi son derece önemli" dedi. 

Milletvekili Tutan ise ecdadına sahip çıkmayanların geleceğinin olamayacağını ifade ederek, "Yıldırım, Osmangazi ve Büyükşehir Belediyelerimiz umulmadık işlere imza attı. Milletvekilleri olarak bundan kendimize pay çıkarıyoruz. Çünkü bu değirmenin suyu, bizim çıkardığımız kanun sayesinde akıyor. Mesela okula, eğitime hizmet eden işadamlarından vergi almıyoruz. Aynı şekilde tarihi eserlere katkı veren işadamlarımızdan, şirketlerimizden de vergi almıyoruz. Ayrıca valilik gelirlerini de bu tür tarihi eserlere ayırmak mecburiyeti var. Belediyelerimiz de projelerini hazırlıyor. Katkısı da bu şekilde oluyor" diye konuştu. 

Konuşmaların ardından, davetliler Çoban Bey'in kabrini ziyaret ederek dua etti.

İHA
Yayın Tarihi : 1 Kasım 2008 Cumartesi 18:03:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?