7
Mayıs
2024
Salı
BURSA

Çocuk hastaneleri birleşiyor

Bursa'da Çekirge ve Dörtçelik Çocuk hastaneleri birleştirilerek 350 yataklı tek hastane haline getiriliyor. 

Bursa'da uzun zamandır birleştirilmesi planlanan çocuk hastaneleri 1 haftaya kadar tek çatı altında toplanıyor. 250 yataklı Dörtçelik ve 100 yataklı Çekirge Çocuk Hastalıkları hastaneleri toplam 350 yatak kapasitesi ile Türkiye'nin en büyük çocuk hastanesi olarak hizmet verecek. 

İl Sağlık Müdürü İsmail Hakkı Çelik, uzun zamandır süren söylentilere noktayı koyacaklarını belirterek, "Yeni oluşacak hastane için personel belirlemesini yapıyoruz. İki hastanenin birleşmesiyme 350 yataklı yeni bir hastane oluşacak. Hedefimiz hem kapasitesi atıl kalan Dörtçelik Çocuk Hastanesi'ni daha aktif hale getirmek hem de fizik şartları kötü olan Çekirge Çocuk Hastanesi'nin durumunu iyileştirmek. Bu yeni oluşumla Türkiye'de en büyük çocuk hastanesi Bursa'da hizmet verecek. İleride bu hastanemiz ihtisas bile verebilecek duruma gelecek" dedi. 

İsmail Hakkı Çelik, Şevket Yılmaz'a bağlanması planlanan Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi'nin de tefrişat çalışmalarına başlandığını, 250 yataklı hastane olarak yakında hizmete gireceğini sözlerine ekledi. 

3 İLÇEYE YENİ AĞIZ VE DİŞ SAĞLIĞI MERKEZİ 

Orhangazi, Mustafa Kemal Paşa ve İnegöl ilçelerine yeni ağız ve diş sağlığı merkezi yapılacağını ifade eden İl Sağlık Müdürü İsmail Hakkı Çelik, "Merkezler için yer tespitleri yapılıyor. Projeler onaylanmak üzere bakanlığa gönderildi. Onaydan gelir gelmez inşaatlara hemen başlanacak. Yıl sonuna kadar merkezleri açmayı planlıyoruz" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 22 Temmuz 2008 Salı 12:52:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?