7
Mayıs
2024
Salı
BURSA

Çocuk hastaneleri birleşti

Dörtçelik Çocuk Hastanesi ile birleştirilen Çekirge Çocuk Hastanesi'nde poliklinik ve yataklı servis hizmetlerinin yılbaşına kadar devam edeceği bildirildi. 

2007 ve 2008 yıllarında uluslararası referans gösterilen tıp dergilerinde 5 yayına imza attıklarını hatırlatan Çekirge Çocuk Hastanesi Eski Başhekimi Uzman Dr. İlhan Dindar, "Hekim arkadaşlarımız bir gururu yaşıyorlar. Hastanemiz eğitim hastanelerini aratmayacak bilimsel ve hizmet kapasitesine ulaşmıştır. Bu çıtanın daha da yükseltilmesi için fiziksel yetersizlikleri söz konusu iki hastane birleşme projesi tamamlanmış ve bugün itibarıyla hayata geçirilmiştir. Hastanemizi ulaştırdığımız noktadan bilimsel ve hizmet kalitesi bakımından daha üst seviyelere taşımak yeni idarenin tek amacı olmalıdır. Birleşme, Bursa ve Güney Marmara illerindeki çocuklarımıza hayırlı ve uğurlu olsun" dedi. 

Bilimsel makaleye imza atan Uzm.Dr.Selçuk Yüksel ise, Çekirge Çocuk Hastanesi’nin adının daima kalıcı olacağını söyledi. Çalışmalardan birisinin Çekirge Devlet Hastanesi ve Hacettepe Üniversitesi ile birlikte gerçekleştiğini hatırlatan Dr. Selçuk Yüksel, ekip çalışmasının kendileri için ayrı bir teşvik unsuru olduğunu, birleşen iki hastanenin bu tip bilimsel çalışmalara ivme kazandıracağını düşündüğünü söyledi. 

Uzm Dr Yüksel, sözlerini şöyle sürdürdü: "2 yıl gibi kısa zamanda bu sayıda bilimsel makale çıkaran bir hastanenin sadece hizmet hastanesi olması yapılan çalışmaları daha da değerli kılıyor. Bilimsel makalelerimizin üçü 2007’de, ikisi ise 2008 de olmak üzere uluslar arası alanda referans kabul edilen European Journal of Paediatric Neurology (1), Pediatric Nephrology (2), Nephrology Dialysis Transplantation Plus (1) ve European Journal of Pediatrics (1) dergilerinde yayınlandı. Bilimsel yayınlarımızı daha geniş kapsamlı hale getirme arzusu içindeyiz. Çalışma arkadaşlarımla ülkemiz ve Bursa’mız adına yakışır bilimsel makalelerimiz devam edecek" 

Dörtçelik Çocuk Hastalıkları Hastanesi ile birleştirilen Çekirge Çocuk Hastanesi, poliklinik ve yataklı servis hizmetlerini yılbaşına kadar vermeye devam edecek. İdari olarak birleşen hastanelerin Başhekimliğine Uz.Dr. İsmail Özcan, Hastane Müdürlüğüne ise Cihat Yenigün devam edecek.

İHA
Yayın Tarihi : 2 Eylül 2008 Salı 10:19:52
Güncelleme :2 Eylül 2008 Salı 10:26:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?