7
Mayıs
2024
Salı
BURSA

'Çocuk Trafik Eğitim Festivali’ başlıyor

Osmangazi Belediyesi Yerel Gündem 21 (OSYEG 21), Genç Sanayici İşadamları ve Yöneticileri Derneği (GESİAD) ve İl Emniyet Müdürlüğü’nün ortaklaşa düzenlediği ‘Çocuk Trafik Eğitim Festivali’nin tanıtım toplantısı yapıldı. 

Ördekli Hamamı Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen basın toplantısına, Osmangazi Belediye Başkanı Recep Altepe, OSYEG 21 Genel Sekreteri Rıfat Bakan, GESİAD Başkanı Denizhan Sezgin, İl Emniyet Müdürü Tahsin Demir’in yanı sıra sponsor kurum temsilcileri de hazır bulundu. 

Osmangazi Belediye Başkanı Recep Altepe, trafik kazalarının ülkemizin kanayan yaralarından birisi olduğunu vurgulayarak, “Bu sorunun çözümünde eğitim ve bilinçlenme son derece önemli, geleceğimiz olan çocuklarımıza yönelik böyle bir projenin içerisinde olmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Ağaç yaşken eğilir misali, çocuklarımızın belleklerine alacağı trafik bilinci sayesinde gelecekte trafik kazalarının azalacağına eminim. Bu projenin çok başarılı olacağını ve tüm Türkiye’ye de örnek olacağına yürekten inanıyorum” dedi. 

Proje paydaşlarından GESİAD Başkanı Denizhan Sezgin, ülkemizde trafik kazalarına en çok maruz kalan kesimin 0-15 yaş arası çocuklar olduğuna dikkati çekerek şöyle devam etti: “Bu nedenle trafik kazalarından korunmak için trafik kazalarını öğrenip, bu kuralları uygulamak çok önemli. Yılda 7-8 bin insanımızın ölümüne ve milyonlarca YTL’lik ekonomik kayıplara yol açan trafik kazalarını önlemenin en önemli yolu eğitimden geçiyor.” 

İl Emniyet Müdürü Tahsin Demir de, çocukların eğitimi olan her projeye destek vereceklerini ifade ederek, “Başlatılan bu proje geleceğin sürücüleri olacak çocuklarımızın şimdiden trafik bilincine kavuşturulmaları açısından son derece anlamlı. Bu girişimin oluşmasında katkı koyan herkese teşekkür ederiz. Emniyet müdürlüğü olarak içinde çocuğunu ve eğitimin olduğu tüm projelere her türlü desteği vermeye hazırız.” şeklinde konuştu. 

Proje hakkında bilgi veren Sezgin, 6-11 yaş gurubu çocuklara yönelik olacak projenin 14 Haziran günü başlayacağını ve İl Emniyet Müdürlüğü eğitmenleri tarafından teorik ve pratik olarak verilecek kursun As Merkez’de yapılacağını belirtti. Projenin tüm yaz ayları boyunca devam edeceğini kaydeden Sezgin, eğitimin sonunda çocuklara trafik eğitim kartı ve eğitim kitapçıkları verileceğini söyledi. 

Trafikte güvenli yaşam bilinci edinilmesi ve çocukların yaşam becerilerinin gelişmesini, trafiğe karşı duyarlılığın arttırılması, yol ve trafik işaretlerinin kavranması gibi amaçları olan Çocuk Trafik Eğitimi Festivali’nin ilk haftasında 15 Haziran günü As Merkez otoparkında katılımcı çocuklar ve ailelerine ücretsiz Keremcem konseri verilecek. Projeye OSYEG Yerel Gündem 21, GESİAD ve İl Emniyet Müdürlüğü’nün yanı sıra Koray İnşaat, As Merkez ve Pi Kare Tanıtım da destek oluyor.

.
Yayın Tarihi : 4 Haziran 2008 Çarşamba 15:24:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?