7
Mayıs
2024
Salı
BURSA

Çocukların ateşle oyunu evi kül etti

Bursa'da çocukların sokakta yaktıkları ateşten çıktığı iddia edilen yangında, bir binanın bahçesinde park halinde bulunan araç ve 2 katlı bina kül oldu. 

Edinilen bilgiye göre, olay saat 16.00 sıralarında merkez Osmangazi ilçesi Yenikaraman Mahallesi Polat Caddesi Altan Sokak'ta meydana geldi. Sokakta küçük çocukların yaktığı ileri sürülen ateş bir anda alev alarak, Seyit Vatansever'e ait evin bahçesindeki baraka garaja sıçradı. Barakadaki Vatansever'e ait otomobil alevlerin arasında kalıp yandı. Bu esnada patlamanın etkisiyle yangın büyüyerek iki katlı binaya sıçradı. Bir anda alev alen 2 katlı binanın içindeki Sinem Vatansever (15) vatandaşların uyarısı üzerine evi terk ederek son anda yangından kurtuldu. Vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine çok sayıda polis ve itfaiye ekipleri sevk edildi. 

Müdahaleye rağmen ev ve otomobil kullanılmaz hale geldi. Ev sahibi Seyit Vatansever'in Tekirdağ'da olduğu öğrenilirken, yangından son anda kurtulan Sinem Vatansever evinin yanmasını gözyaşları ile izledi. 

Bursa Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Orhan Doğan, yangının büyüme sebebinin evdeki eşyaların fazla olmasından dolayı olduğunu söyledi. Evin depo gibi kullanıldığını belirten Doğan, "Yangının çıkış sebebini araştırıyoruz. Ancak yangın sokaktan başlamış" diye konuştu. 

Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

.
Yayın Tarihi : 2 Temmuz 2008 Çarşamba 21:29:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?