8
Mayıs
2024
Çarşamba
BURSA

'Çökertme 16' operasyonu

Bursa'da polis tarafından gerçekleştirilen "Çökertme 16" isimli operasyonda, çok sayıda ev ve işyerinden hırsızlık, silahla adam yaralama, oto kundaklama, şantaj, mala zarar verme olayına karıştıkları tespit edilen 6 kişi yakalandı. Yapılan operasyonla, zanlıların husumetten dolayı kendi örgütlerine üye bir şahsın eşine tecavüz ettikleri, başka bir çetenin üyelerini silahla yaraladıkları ve otomobillerini kundakladıkları anlaşıldı. 

Edinilen bilgiye göre, Bursa şehir merkezinde bir işyerinden çelik kasa hırsızlığı, kuyumcudan kasa ve 15 kilo altın hırsızlığı, bir evin soyulması, 2 otomobilin çalınması olayı üzerine Bursa Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi Hırsızlık Bürosu dedektifleri harekete geçti. Operasyona start veren polis ekipleri, K.P. (25), Y.E. (25), G.E. (21), İ.H.Ü. (20), E.Ç. (16) ve E.D. (17) isimli zanlıları değişik gün ve yerlerde yakaladı. Emniyet Müdürlüğü'nde sorguya alınan zanlıların suçları polis ekiplerini bile şaşkına çevirdi. Zanlıların kendi örgütlerine üye M.H. isimli bir şahsın, aralarındaki husumetten dolayı karısına tecavüz ettikleri iddia edildi. Başka bir çete üyesi Suat P. ve Tahsin Ş.'yi de aralarındaki husumet ve anlaşmazlıktan dolayı silahla yaralayan zanlıların, bir hırsızlık olayında ihbar edilmelerini sorumlu tuttukları H.D.'nin ise otomobilini yaktıkları ifade edildi. 

Örgüt üyelerinden 16 yaşındaki E.Ç.'nin 187 değişik suçtan sabıkası bulunurken, K.P.'nin 78, Y.E.'nin 86, G.E.'nin 37 sabıkası olduğu belirtildi. Gözaltına alınan 6 zanlı, "suç işlemek maksadıyla örgüt kurmak, işyerinden ve evden hırsızlık, konut dokunulmazlığını ihlal, mala zarar vermek, oto ve otodan hırsızlık, silahla adam yaralama, oto kundaklama, şantaj, memura mukavemet, sahte kimlik kullanmak" suçundan adliyeye sevk edildi.

İHA
Yayın Tarihi : 29 Ocak 2008 Salı 18:04:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?