7
Mayıs
2024
Salı
BURSA

Çöp evden dram çıktı

Bursa'da çöplerle dolu evin belediye tarafından boşaltılmasıyla iki kardeşin dramı ortaya çıktı. 

Anneleri tarafından 3 ay önce terk edilen iki kardeşin, babalarıyla birlikte çatısı akan ve penceresi olmayan evde yaşam mücadelesi verdiği anlaşıldı. 

Osmangazi Belediyesi zabıta ekipleri, İvazpaşa Mahallesi Osman Çıkmazı'nda tek katlı bir evden pis kokunun geldiği ihbarı üzerine harekete geçti. Yapılan inceleme sonrasında kokunun, son günlerde yağan yağmurlarda çatısı akan Zeki Ulu'ya ait evden geldiği belirlendi. Harabe haldeki tek göz odalı evde hayat mücadelesi veren 3 kişilik ailenin ev ve bahçesi 3.5 saatte temizlenebildi. Ekipler, anneleri Aysel Ulu'nun çeşitli sebeplerden dolayı 3 ay önce evi terk etmesi sebebiyle babaları Zeki Ulu (46) ile yaşayan Resmiye (12) ve İsmail Ulu (5) kardeşlerin dramıyla karşılaştı. 

Komşuların desteğiyle ayakta duran kardeşlerden ilköğretim 5. sınıf öğrencisi olan Resmiye Ulu, evdeki çöpler sebebiyle zor durumda kaldıklarını belirterek, yetkililerden evlerinin eski haline gelmesi için yardım istedi. Annesinin evi terk etmesi sebebiyle komşularının evinde kalarak yaşamını sürdürdüklerini söyleyen Resmiye, küçük kardeşine hem annelik hem de ablalık yaptığını dile getirdi. Ulu, "Evimiz kötü durumda olduğu için komşularımızda kalıyoruz. Annem 3 ay önce evi terk etti. Babam da bize bakamıyor. Komşularımızın evlerinde kalıyoruz. Kardeşim bu sene anaokuluna başladı. Okuyabilmesi için çok çalışıyorum" dedi.
 
Osmangazi İlköğretim Okulu anasınıfında eğitim gören küçük İsmail ise, temiz bir evde oturmak istediğini söyledi. 

Çöplerden rahatsız olduklarını kaydeden komşu Leyla Özkemer de, geceleri koku sebebiyle uyuyamadıklarını dile getirdi. Çocuklara bizzat kendisinin baktığını kaydeden Özkemer, "Çocukların durumları ortada. Komşularında kalarak yaşabiliyorlar. Babası da çocuklarına bakamıyor. Yetkililer bu konu ile ilgilenmelidir" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 24 Eylül 2008 Çarşamba 16:28:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?