7
Mayıs
2024
Salı
BURSA

Çöpten sergi

Bursa'da, öğrencilerin geri dönüşüm için ayrılmış kağıtlardan yaptığı eserler, Osmangazi Belediye'sinin Zafer Plaza'da düzenlediği sergiyle çevre haftasında teşhir edildi. 

Açılışını Osmangazi Belediyesi Başkanı Recep Altepe'nin gerçekleştirdiği sergide, birbirinden ilginç Origami eserleri ziyaretçiler tarafından büyük ilgi topladı. Çocukların öğrenme yeteneğine büyük katkısı olan Japon kağıt katlama sanatı olarak bilinen "origami", Osmangazi Belediyesi Yerel Gündem 21'in ve AB Koordinasyon Merkezi'nin desteğiyle yaklaşık iki aydır düzenlenen ücretsiz kursla ilköğretim öğrencilerine aktarıldı. Japon uzman eğitmen Ryoko Asano'nun her hafta Bursa'ya özel olarak gelip verdiği kursta öğrenciler, kullanılmış kağıtlardan çöp kutusu, bardak, şapka ve hayvan figürleri gibi eserler yaparak kağıtların kullanıldıktan sonra bile değersiz olmadığını öğrendi. 

Avrupa Birliği ve Türk hükümetinin finanse ettiği, Osmangazi Belediyesi, Osmangazi Yerel Gündem 21 Çocuk Meclisi, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve TEMA Vakfı Bursa İl Temsilciliği'nin "Her şey Çöp Değil, Dünyamız da Çöplük Değil" sloganıyla yürütülen "Geri Dönüşüm Dostu Okullar" projesine destek çalışma olarak verilen origami kursunda geri dönüşüm için ayrılmış kağıtlar kullanıldı. Çocuklara geri dönüşümle ilgili bilgilerin de aktarıldığı kursta artan kağıtlar tekrar çocuklar tarafından geri dönüşüm kutularına atıldı.

.
Yayın Tarihi : 9 Haziran 2008 Pazartesi 12:29:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?